Italia câștigă Eurovision cu o piesă rock

Postat de pe 23 mai 2021

Autor: Adrian Lambru

Trupa italiană Maneskin este câștiogătoarea celei de a 65-a ediție a concursului muzical Eurovision. „Rock ‘n’ roll-ul nu moare niciodată” – a fost mesajul trupei la primirea trofeului.

Piesa pe care au interpreat-o, ”Zitti e buoni”, o piesă rock, foarte puternică, a fost desemnată câștigătoare atât de public, cât și de juriu. „Pentru noi, publicul este cel mai important. Sigur, juriul își poate exprima părerea, dar asta nu se compară cu gustul întregii populații. Faptul că am primit atât de multe voturi din partea oamenilor contează cel mai mult. Asta înseamnă că acele persoane vin la concertele noastre și ne ascultă muzica. Acest lucru este mult mai valoros decât un juriu” – a declarat Victoria de Angelis, basista trupei.

„Vrem doar să spunem, către întrega Europe, către întrega lumi: ROCK ‘N’ ROLL-UL NU MOARE NICIODATĂ!”- a declarat Damiano David, solistul trupei Maneskin, după ce formația a fost anunțată câștigătoare a competiției.

Punctajul obținut de trupa italiană a fost de 524 de puncte. Pe locurile următoare s-au clasat Franța cu 499 de puncte și Elveția cu 432 de puncte. Pe ultimul loc, însă, s-a clasat Regatul Unit, care a a avut în clasamentul final zero puncte.

Italia a câștigat ultima dată Eurovision în anul 1990. Atunci, reprezentantat a fost Toto Cutigno, interpretând piesa „Insieme”.

România a fost anul acesta reprezentată de Roxen, o tânără de 21 de ani, interpretând piesa „Amnesia”, o piesă emoționantă despre iubirea se sine uitată în drumul spre success. Roxen nu s-a calificat în marea finală Eurovision.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background