Ion Cristoiu despre „defăimarea jurnalismului de investigație”

Postat de pe 23 mai 2021

Autor: Adrian Lambru

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a formulat o plângere penală la adresa lui Cătălin Tolontan, coordonatorul editorial al publicaţiilor Libertatea şi GSP, dar și alți oameni din presă din Ringier România. Tolontan este audiat zilele acestea de procurorii DIICOT pentru șantaj și constituire a unui grup infracțional organizat, notează Gândul.ro

În cadrul pastilei sale zilnice, jurnalistul Ion Cristoiu susține că, „de dragul spectacolului meidiatic, o grămadă de jurnaliști au fost chemați în acest fel la DIICOT, dar nu a mai fost un asemena tam-tam până la Tolontan. Acum, când celor de la Libertatea li se pregătește ceva, se naște în mod subit indignarea generală. Când e vorba de ei, deontologii descoperă că Justiția nu e independentă”.

În cadurul acestui eveniment, pe lângă Daniel Băluță, mai sunt implicați și politicieni USR-PLUS. Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a scris pe pagina sa de socializare că face un apel „către toți edilii și aleșii locali să lase presa adevărată în pace să-și facă treabă, să nu mai hărțuiască jurnaliștii de investigații. Ceea ce rezistă cu adevărat într-o democrație este adevărul. Indiferent dacă acesta este incomod sau nu”. De asemea, ministrul român al economiei, Claudiu Năsui, tot din partea USR-PLUS a avut o părere referitoare la acest caz. „Văzând acțiunea primarului Băluță, care încearcă să oprească ieșirea la lumină a anchetelor folosind procuratura, nu avem cum să rămânem impasibili. Jurnaliștii de investigație se luptă cu mafia din vechea clasă politică de mult mai mult timp decât USR-PLUS sau oricare politician” – a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ion Cristoiu declară că “totul e un aranjament, pentru că Tolontan și gașca lui nu au zis nimic când au fost chemați alții la DIICOT sau la DNA. Când a fost cazul arestării lui Dan Andronic, Libertatea și USR-PLUS-ul de ce nu au sărit? Doar când a fost vorba de Dan Andronic și de alții, Justiția era independentă? Doar Tolontan e jurnalist adevărat? Atunci, cu Andronic, nu a mai fost defăimare? Dar câte pâri s-au făcut și câte încă s-or mai face.. Doamna Clotilde Armand cred că a uitat când a dat în judecată toate televiziunile ”.

Pastila lui Ion Cristoiu poate fi urmărită integral pe pagina de Facebook Radio Gold FM Romania.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background