Președintele Iranului refuză să se întâlnească cu Biden

Postat de pe 22 iunie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Președintele Ebrahim Raisi a declarat că nu este dispus să se întâlnească cu președintele Joe Biden. Posibila agendă de discuții ar cuprinde negocierile asupra programului de rachete balistice al Teheranului și asupra sprijinului acordat autorităților regionale.

În cadrul unui interviu, Ebrahim Raisi s-a descris ca fiind un apărător al drepturilor omului. Răspunsul a venit după ce a fost întrebat despre implicarea sa în execuția a aproximativ 5 000 de persoane în 1988.

Întrebat despre programul de rachete balistice al Iranului și sprijinul acordat polițiștilor locali, Raisi nu a dat un răspuns cert. Președintele a descris aceste detalii ca fiind imposibil de negociat.

Flota de avioane de atac a Teheranului datează în mare parte înainte de Revoluția Islamică din 1979. Iranul se bazează, de asemenea, pe rebelii houthi din Yemen și gruparea militantă Hezbollah din Liban.

La întrebarea legată de o posibilă întâlnire cu Biden, Raisi a răspuns convingător că aceasta nu o să aibă loc. Casa Albă nu a răspuns imediat la declarațiile președintelui Iranului. Raisi va deveni primul președinte iranian sancționat de Statele Unite chiar înainte de a intra în funcție.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background