Papa Francisc pledează pentru organizarea sindicatelor muncitorilor

Postat de pe 22 iunie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Papa urmărește includerea lucrătorilor migranți în planurile naționale de sănătate.

Papa Francisc apără dreptul tuturor lucrătorilor de a se sindicaliza. Activitatea economică este gata să crească atunci când amenințarea pandemică se va diminua.

Suveranul pontif a subliniat nevoile celor mai vulnerabili lucrători, inclusiv ale migranților. Papa a declarat că eforturile de a reconstrui economiile în urma pandemiei, trebuie să vizeze mai multe planuri. Este necesar un viitor cu condiții de muncă decente și demne, care își au originea în negocierile colective. El a numit dreptul de a organiza în sindicate, drept una dintre protecțiile fundamentale pentru lucrători.

El a sesizat că mulți migranți și lucrători vulnerabili sunt adesea excluși din planurile naționale de sănătate. În timpul pandemiei, această excludere a complicat testarea, diagnosticarea și solicitarea de asistență medicală pentru COVID-19 pentru refugiați și migranți.

El a menționat că femeile migrante ar fi vânzătorii stradali și lucrătorii casnici, în special în economia subterană. Acestea nu au acces la creșă și, prin urmare, trebuie să-și aducă copiii la locul de muncă. Papa a afirmat că trebuie să ne asigurăm că asistența socială ajunge la economia principală. De asemenea, este necesar ca aceasta să acorde o atenție deosebită nevoilor femeilor și fetelor.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background