Șeful diplomației ruse Serghei Lavrov se implică în situația din Afganistan

Postat de pe 9 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Conflictul din Afganistan are tendința de a se deteriora rapid. În acest context, Lavrov a dat asigurări că Moscova este gata să își apere aliații regionali în caz de nevoie.

De la debutul campaniei de retragere a trupelor aliate din Afganistan, talibanii au început să umple golul lăsat. Momentul când 1000 de membrii ai forțelor de securitate afgane au trecut granița în Tadjikistan, i-a atras atenția președintelui rus. Vladimir Putin i-a confirmat omologului său tagik Emomali Rahmon, că Moscova o să ajute fosta republică sovietică la nevoie. Aceasta este afectată de consecințele retragerii forțelor NATO din țara vecină Afganistan.

Rahmon a declarat mobilizarea a 20 000 de militari pentru întărirea frontierei pe care Tadjikistan o are cu Afganistanul. Lavrov susține că Rusia este gata să folosească baza militară din Tadjikistan, pentru a asigura securitatea aliaților săi din regiune. Este una dintre cele mai mari baze pe care Moscova le are peste hotare. Aliații săi sunt state care au fost parți ale fostei Uniunii Sovietice, o zonă în care Moscova își menține influența.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background