Posibilă fraudă la alegerile din Brazilia. Cetățenii ies în stradă!

Postat de pe 3 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, moderatoarea Iosefina Pascal a prezentat situația alegerilor din Brazilia: posibile fraude și răspunsul prompt al cetățenilor care au ieșit la protest.

Ieri seară în Brazilia, Bolsonaro conducea cu 48-49%, iar oponentul său se situa undeva la 44-45%, o diferență relativ mică. La scurt timp, s-a petrecut o inversare a scorului, Bolsonaro fiind depășit cu aproximativ 3 milioane de voturi.

În consecință, deja au început protestele în Brazilia, pentru că oamenii sunt nemulțumiți și au înțeles că trebuie să-și apere votul și opiniile. Și mai interesant este că Luiz Inácio Lula da Silva, oponentul lui Bolsonaro, a făcut pușcărie pentru corupție. Lula participă la acțiuni de campanie, apărând inclusiv cu susținători ai comunismului.

„Se pare că vedem și aici aceeași încercare de influențare externă a votului cetățenesc cum am văzut în Italia din partea Ursulei von der Leyen. Campania electorală în Brazilia a început de prin iulie-august. Ei bine, a apărut o știre pe Reuters în luna iulie care spunea că au venit bancheri, șefi de multinaționale și alți diverși simpatizanți ai DAVOS și au declarat că ‘este pericol mare cu democrația în Brazilia‘, adică Bolsonaro n-ar trebui să fie președinte. Asta face parte din propaganda de stânga”, informează jurnalista Iosefina Pascal.

Turul doi va avea loc pe data de 30 octombrie, însă până atunci este foarte posibil să fie din ce în ce mai multe proteste, pentru că oamenii sunt îngrijorați de schimbarea bruscă a numărului de voturi pentru fiecare candidat. Oamenii sunt implicați în viața politică și acesta este un  lucru bun.

Românii sunt foarte nemulțumiți, dar totuși nu vedem în stradă un număr suficient de mare de cetățeni care să protesteze și care să-i tragă la răspundere pe politicienii vinovați.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background