Popa: La Crevedia s-a văzut doar un vârf al rețelei infracționale protejate de stat

Postat de pe 5 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, activistul Aurelian Popa a analizat poziționarea lui Raed Arafat în dezastrul Crevedia și implicațiile de tip mafiot.

Conferința de presă a lui Raed Arafat a fost transmisă doar pe site-ul celor de la DSU, nu și pe site-ul MAI. Nici mijloacele tehnice nu au fost de cea mai înaltă calitate, fapt pe care Aurelian Popa l-a interpretat ca pe un gest de disperare, Raed Arafat aflându-se într-o ofensivă de PR menită să-l disculpe, mai ales în contextul în care s-a deschis un dosar în care el este vizat. Mai mult decât atât, Raed Arafat a recunoscut în cele din urmă că a preluat comanda operațiunilor, deși inițial a încercat să paseze responsabilitatea. Prezența sa la fața locului în timpul exploziilor de la Crevedia a reprezentat o campanie de PR, prin care Arafat a vrut să arate cât de bine poate gestiona situația, sub atenția neobosită a reporterilor. În timpul conferinței, Raed Arafat s-a auto-denunțat. Conferința a fost făcută mai mult pentru ca Arafat să convingă opinia publică.

Un site apropiat de servicii a publicat recent o anchetă din care reiese că șeful SRI Oltenia ar fi în spatele marii corupții de la Crevedia. Este plauzibilă ipoteza în care se va face o operațiune prin care să fie trași la răspundere atât Raed Arafat, cât și șeful SRI Oltenia, împreună cu apropiații săi: Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda.

Zilele trecute a fost un real scandal în Crevedia, firma care deține stația GPL oferindu-se să le dea despăgubiri victimelor. Din punct de vedere legal, dacă există o culpă penală și înainte de a începe acțiunea în penal cineva poate demonstra că a făcut toate eforturile ca să ajute victimele fără a ajunge în justiție, acest lucru reprezintă o circumstanță atenuantă și pedeapsa poate fi redusă cu cel puțin o treime. Deci probabil că asta urmăresc reprezentanții firmei.

Există dovezi conform cărora o proporție foarte mare dintre firmele dintre Ploiești și București sunt controlate cel puțin parțial de servicii, pentru că înainte securitatea economică era asigurată pe combinate. Firma FLAGAS deține peste 200 de stații de combustibil. Nu doar mașinile FLAGAS alimentau de la aceste cisterne, ci și mașinile altor firme. Din miile de stații verificate, doar 40 au fost în regulă, restul având autorizațiile sau avizele expirate. Se pare chiar că pentru stațiile GPL nu este nevoie de aviz PSI (aviz de securitate la incendiu), a dezvăluit Aurelian Popa.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background