Reîncepe isteria înțepării – medicii români promovează vaccinul 2 în 1!

Postat de pe 5 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a prezentat care sunt prioritățile statului român: campania agresivă pentru vaccinare și închiderea spitalelor.

Un medic de la Spitalul Victor Babeș, Emanoil Ceaușu, a anunțat mândru că România va avea în toamna aceasta un vaccin comun anti-Covid și anti-gripă. Medicii se așteaptă la o creștere vertiginoasă a cazurilor de Covid la finalul lunii septembrie. „Lumea trebuie să urmărească încă cu atenție evoluția COVID-ului și a gripei și în acest an, fiindcă acestea sunt principalele amenințări în lunile ce urmează. Ne așteptăm la un vârf de COVID, o dată cu refacerea colectivităților, fenomen care se produce sistematic toamna, atunci când se reiau școlile și facultățile. Cel mai probabil, datele de creștere a acestuia se vor înregistra la finele lunii septembrie și început de octombrie”, a declarat pentru cancan.ro profesorul Emanoil Ceaușu, medic primar boli infecțioase la Spitalul bucureștean „Victor Babeș”.

Preocuparea principală a guvernanților ar trebui să fie combaterea consumului și traficului de droguri, fenomen extrem de grav cu care se confruntă România și care a făcut zeci de victime doar vara aceasta. În schimb, pare că prioritatea este readucerea în prim plan a virusului Covid și campania insistentă pentru vaccinare. „Anul acesta cei care se știu cu probleme e bine să se vaccineze iarăși: la finele lui septembrie, contra COVID-ului și spre finele toamnei, contra gripei. Cred că va fi ultimul an în care se vor face două vaccinuri, fiindcă lumea medicală lucrează deja la un vaccin comun, și împotriva COVID-ului, și împotriva gripei”, a adăugat același Emanoil Ceaușu.

Medicul e de părere că cei care vor apela la vaccinare împotriva COVID-ului ar fi bine să aștepte omologarea celui mai recent vaccin în domeniu, cel creat să lupte împotriva celor mai recente tulpini de COVID, așa numita F456L, între care s-au detașat versiunile EG.5.1, FL.1.5.1 și XBB.1.16.6. Industria Big Pharma se ocupă deja de aprobarea unui nou vaccin pentru a-și umple buzunarele. Unele spitale chiar au fost închise pentru că au apărut câteva cazuri de Covid. Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău a decis să interzică accesul aparținătorilor în patru secţii pentru a evita răspândirea virusului SARS-CoV-2, după ce opt pacienţi au fost confirmaţi pozitiv.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background