Popa: Ciolacu/Predoiu ar trebui să-l demită urgent pe Arafat, teoretic el este și urmărit penal!

Postat de pe 29 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, activistul Aurelian Popa a analizat acțiunile contestate ale lui Raed Arafat în cazul tragediei de la Crevedia.

Raed Arafat și-a dat arama pe față de mult, însă vârful insolenței sale publice a fost atins în anul 2021, imediat după lansarea campaniei de vaccinare. Aurelian Popa a studiat comportamentul șefului DSU și a observat multiple contexte în care acesta demonstrează că pur și simplu nu poate accepta păreri diferite de ale lui, nu poate accepta presa potrivnică lui și nu acceptă să-i fie deturnate planurile, chiar dacă alternativele propuse sunt mai bune sau mai eficiente. Mai mult decât atât, pare-se că Raed Arafat este omul perfect, nerecunoscându-și niciodată vina și găsind întotdeauna, fără prea mult efort, țapi ispășitori.

Din punct de vedere legal, se poate analiza dezastrul de la Crevedia din două unghiuri diferite. Pe de-o parte, incendiul poate fi cercetat prin prisma civilă, identificându-se cine a fost de vină pentru izbucnirea sa, cine a fost neglijent cu manevrarea cisternelor, dacă a existat într-adevăr o țigară aprinsă în apropierea lor. Pe de altă parte, ar fi esențială cercetarea autorităților și oficialilor care au împins pompierii la moarte. Sunt 44 de pompieri răniți, deși această catastrofă ar fi putut fi evitată.

Jurnalistul de investigații Ovidiu Zară a scris un articol în care arată cum Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare corporală din culpă. „Conform Ordinului nr. 4018/I.G. din 17.06.2022, pentru aprobarea concepţiei generale privind planificarea, pregătirea, organizarea și desfăşurarea acţiunilor de răspuns, semnat de gral. Dan-Paul Iamandi, la nivelul IGSU există un Plan cu organizarea serviciului operativ și de zi’, care prevede că la nivelul central trebuie să existe o grupă de permanenţă condusă, prin rotaţie, de unul dintre cei trei şefi ai Inspectoratului. Conform informaţiilor noastre, sâmbătă, la data producerii exploziei de la Crevedia, niciunul dintre comandanţii IGSU nu asigurau conducerea serviciului operativ şi de zi. Informaţiile noastre arată că inspectorul general al IGSU, gral. Dan-Paul Iamandi, se afla la Iaşi, iar ceilalţi doi adjuncţi, col.Constantin Florea şi gral. mr. Benone-Gabriel Duduc nu se aflau nici ei la comanda serviciului operativ”, demonstrează Ovidiu Zară în articolul său.

În imaginile de la fața locului apăreau cel puțin doi cetățeni asiatici (probabil nepalezi) arși. Între timp, aceștia au dispărut complet din peisaj, nefiind identificați. Există posibilitatea ca acești cetățeni să fi fost eliminați din peisaj intenționat, tocmai pentru că ar fi putut fi muncitori cooptați „la negru” și se mușamalizează acest aspect pentru a nu fi escaladat scandalul și pentru a nu se ajunge la anchete și sancțiuni de ordin penal.

Marcel Ciolacu și Cătălin Predoiu au toate pârghiile necesare pentru a-l demite pe Raed Arafat pentru toate abuzurile, minciunile și haosul pe care le-a perpetuat și le-a sădit în spațiul public.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background