SRS: Simion seamănă cu Băsescu, învață rapid, sper să nu dezamăgească în stilul fostului președinte

Postat de pe 29 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre atacul ireverențios al liberalului Muraru la adresa ambasadorului Israelului în România, arătând ce ascunde de fapt acest incident și ce consecințe politico-diplomatice se pot prognoza.

AUR este mult peste PNL în toate sondajele, motiv pentru care Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, a considerat că ar fi o strategie bună să mânjească acest partid emergent condus de George Simion cu etichete de tipul „extremist”, „fascist”, „antisemit”. Victoria Nuland este aliata grupului format din frații Muraru, Andrei și Alexandru Muraru, și Radu Ioanid, ambasadorul României în Israel. Premierul israelian Bibi Netanyahu a indicat-o pe Victoria Nuland ca fiind un dușman al guvernării sale, ca fiind cea care a încurajat mișcările de stradă din Israel orientate împotriva sa. Există, așadar, o luptă externă între Israel, guvernat de Netanyahu, și administrația americană, reprezentată de Victoria Nuland, în care fiecare parte „beligerantă” își alege favoriții de pe tărâmul românesc: Nuland pe frații Muraru și pe Radu Ioanid, Netanyahu pe George Simion și partidul său.

„Netanyahu a înțeles că AUR-ul lui George Simion este totuși al doilea partid din România, conform tuturor sondajelor, și că e un partid frecventabil, că nu este un partid antisemit și nici fascist. În sensul acesta a acționat cu înțelepciune și acest ambasador al Israelului la București. George Simion nu mai poate fi demonizat că ar conduce un partid antisemit și fascist. De aici și până ca Simion să dobândească o adevărată relevanță politică mai e un drum destul de lung de parcurs”, a punctat SRS.

AUR este un partid nou, un partid național care crește exponențial și care vrea să afirme ideea de stat-națiune, așa cum se întâmplă pretutindeni în țările normale din Europa. George Simion, deși a înregistrat un câștig mic odată cu încheierea unei înțelegeri cu Israelul, încă mai are multe de învățat și de înfruntat până când partidul său va deveni frecventabil de tip european.

„Fără specialiști în jurul lui, George Simion nu face doi bani. Dar George Simion este un individ care învață extrem de repede, din acest punct de vedere asemănându-se cu animalul politic care era Traian Băsescu, care învăța din mers politică, foarte repede, instinctiv. Dar să nu ne amăgim; în jurul lui s-au adunat, formal sau informal, personalități care îl sfătuiesc și știu ce să-i spună”, a explicat Sorin Roșca Stănescu.

Marcel Ciolacu a parcurs anterior lui George Simion cam același drum pentru a deveni frecventabil în UE și în organizațiile care i-ar putea conferi lui relevanță, făcând mai multe sacrificii personale și politice în acest scop. „Nu mă așteptam ca acest Marcel Ciolacu, pe care eu îl vedeam ca pe un lider extrem de rudimentar, dar în același timp suficient de persuasiv încât să coaguleze și să adune diverse forțe din PNL, să fie atât de inteligent ca să devină personalitatea care este acum. Sunt impresionat de prestația pozitivă a lui Marcel Ciolacu, care însă se lovește de niște situații pe care nu cred că va reuși să le traverseze cu bine: criza economică extrem de profundă, programul PNRR care nu-și va atinge țintele și zecile de accidente care se petrec în serie, parcă ar fi programate”, a declarat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu. Clasa politică din România este la pământ, PSD, PNL și USR fiind absolut compromise.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background