Vlad Pascu ar putea primi doar maxim 7 ani de închisoare pentru ucidere din culpă

Postat de pe 29 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a prezentat lista de măsuri prea superficiale pe care dorește să le aplice Cătălin Predoiu pentru a combate consumul de droguri, dar și cum Vlad Pascu ar putea scăpa cu doar 7 ani de închisoare, deși există dubii rezonabile că i-a ucis pe cei doi tineri din 2 Mai cu intenție.

În pandemie, când școlile au fost închise și redeschise într-o manieră absolut aberantă, s-a introdus testarea de Covid în școli și alte astfel de măsuri fără obținerea în prealabil a unui acord din partea părinților. Se vorbește în contextul actual de introducerea testelor antidrog în școli și există mai multe probleme cu această măsură. Pe de-o parte, majoritatea celor care consumă droguri au părinți de tipul lui Mihai Pascu, care cel mai probabil nu vor accepta vreodată ca „îngerașul” lor să fie testat. Pe de altă parte, chiar dacă ar fi testați elevii, consumul de droguri nu este (încă) incriminat, deci nu se va întâmpla nimic mai mult decât înștiințarea Agenției Naționale Antidrog și eventual trimiterea tânărului prins la dezintoxicare.

Măsura pe care Cătălin Predoiu ar trebui să o ia ar fi introducerea unei legi care să incrimineze consumul, altminteri nu se rezolvă nimic. Dacă s-ar introduce o astfel de măsură, consumatorii ar fi constrânși să dezvăluie de unde și-au procurat drogurile și așa ar putea fi deconspirată întreaga rețea. Totodată, ar trebui restructurată Agenția Națională Antidrog, care actualmente are alocat buget mai mare pentru salariile angajaților decât pentru programele de dezintoxicare și prevenție. În plus, ar putea fi înființate o serie de spitale de maximă siguranță pentru consumatori și dealeri.

Vlad Pascu va primi maximum 7 ani de închisoare dacă va rămâne încadrat la ucidere din culpă. La noi în țară nu se cumulează pedepsele pentru fiecare victimă ucisă, iar Vlad Pascu va scăpa ușor pentru fapta deosebit de gravă pe care a comis-o. Unde mai punem că probabil va ieși mai rău din pușcărie. Singura măsură potrivită pe care a propus-o Predoiu este reformarea IPJ Constanța, unde corupția e la ea acasă.

E limpede că legea trebuie înăsprită și că, așa cum în pandemie se instaurase un adevărat regim al terorii și al fricii, așa ar trebui să procedeze și Agenția Națională Antidrog și să prezinte în școli adevărata „față” a consumului de droguri: cum oamenii sunt schimbați aproape iremediabil atât comportamental, cât și fizic din cauza consumului, cum riscul de supradoză este extrem de mare, iar chinul este pe măsură, cum se distrug vieți și destine și se poate muri extrem de ușor de la consumul etnobotanicelor și cum de la consum se ajunge la trafic, prostituție, crimă și așa mai departe.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background