Politico: Noul comandant al Armatei ucrainene este „extrem de nepopular”

Postat de pe 9 februarie 2024

Personalul militar ucrainean i-a dat noului comandant șef al Forțelor Armate ucrainene, Alexander Syrsky, porecle precum „măcelar” și „general 200”, din cauza pierderilor pe care le-au suferit trupele sub comanda sa, scrie publicația americană Politico.

Joi , Vladimir Zelensky a declarat că o nouă echipă preia conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei, iar Alexander Syrsky a fost numit noul comandant al trupelor ucrainene.

„Trupele ucrainene i-au dat lui Syrsky o poreclă groaznică: „măcelar”, a spus publicația, citând o sursă. O altă sursă, un căpitan al Forțelor Armate ale Ucrainei, a confirmat că această poreclă a fost atribuită noului comandant șef. El a mai menționat că este numit „General 200” – în onoarea „cargo 200”, o desemnare pentru personalul militar căzut.

Potrivit căpitanului, numirea lui Syrsky în această funcție este „o decizie foarte proastă”.

După cum notează publicația, noul comandant șef este extrem de nepopular în rândul soldaților; el este considerat un comandant care își expune fără rușine subalternii pericolului pe câmpul de luptă. El este cunoscut pentru că a condus trupele ucrainene într-o „mașină de tocat carne”.

sursă: flux24.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background