PNL a fost vândut inițial de către un Antonescu șantajabil, apoi Iohannis a distrus de tot partidul

Postat de pe 21 noiembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a prezentat situația de conflict profund din PNL, partid împărțit azi cel puțin în trei tabere ce pot fi descrise ca fiind pro-Iohannis, anti-Iohannis, respectiv pedelistă, cine face parte din aceste tabere și care pot fi consecințele pe termen scurt.

Sorin Roșca Stănescu a prevăzut încă din 2021 că PNL-ul va avea un scor de o cifră și o va lua pe urmele PNȚCD-ului. Fost lider liberal important, SRS a fost căutat de către politicienii disperați din PNL, care vor să atragă personalități populare și îndrăgite de români care să le mai ridice scorul. Însuși Nicolae Ciucă i-a lansat jurnalistului o invitație de a se întâlni într-un cadru mai restrâns pentru a discuta despre problemele partidului. Sorin Roșca Stănescu nu a dat curs acestei invitații, pentru că nu a considerat că ar avea ce să discute cu „generalul cu 4 stele” Nicolae Ciucă, „pus în funcție cu dispensă și cu procură”.

„Pare că PNL a renunțat deja de ceva timp și la substanța națională, și la substanța liberală. Au numit și au susținut niște premieri care s-au comportat catastrofal, împotriva interesului național. Au adus mari prejudicii acestei țări, au renunțat la orice fel de valori legate de suveranitate și și-au pierdut electoratul, deci sunt într-o cădere liberă și nu știu ce ar mai putea să-i salveze”, a fost tabloul pe care l-a creionat Sorin Roșca Stănescu pentru PNL.

În prezent, PNL-ul pare a fi împărțit în 3 mari tabere: una pro-Iohannis, una anti-Iohannis, formată din liberali vechi, care au înțeles că răul provine din lăsarea deciziei în mâinile actualului președinte al României, și o a treia tabără, momentan destul de difuză, dar activă, în numele căreia a vorbit și politicianul Radu Berceanu, care este tabăra vechilor PDL-iști.

Declinul partidului a început în momentul în care Crin Antonescu a vândut PNL-ul, fiind șantajat cu apartamentul obținut pe malul Lacului Herăstrău și ulterior a fost șantajat prin oferirea funcției de comisar european soției sale în schimbul renunțării la președinția PNL, a netezirii drumului lui Klaus Iohannis către această președinție și a trecerii partidului în tabăra popularilor europeni. Au urmat guvernările liberale foarte proaste, care au îndatorat țara până la epuizare și care au protejat corupția mutată în lumea afacerilor de origine străină.

PNL-ul se situa în spectrul politic în centru-dreapta, o poziție favorabilă din punct de vedere electoral pe termen lung. Traian Băsescu a început ulterior un proces de deplasare a unor partide de stânga spre dreapta, PD-ul devenind partid popular. Klaus Iohannis a primit dispoziție să facă același lucru, dar s-a folosit de Crin Antonescu și acesta a fost momentul care a marcat prima pierdere de identitate extrem de gravă a PNL-ului. Iohannis a ascultat de ordinele primite și a pus în funcție la ministerele-cheie oameni de-ai lui, care n-au făcut altceva decât să satisfacă interesele multinaționalelor și ale statelor partenere.

În viziunea lui Sorin Roșca Stănescu, Klaus Iohannis este principalul vinovat pentru distrugerea PNL. „Crin Antonescu a fost victima ușurinței cu care a acceptat acel apartament de peste un milion de euro și a lăcomiei cu care a acceptat o funcție foarte bine plătită pentru soția lui. Înainte de asta, Crin Antonescu reușise, în urma unor greșeli pe care le-a săvârșit, să fie dezavuat de către SUA”, a amintit SRS. PNL-ul riscă să intre în disoluție dacă la anul va obține un scor cu o cifră la alegerile europarlamentare. PNL-ul va obține rezultate foarte slabe și nu va mai putea fi un partid cu care să se formeze majoritatea parlamentară.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background