Petrișor Peiu demontează propaganda: Erdogan va câștiga capital politic după dezastrul din Turcia!

Postat de pe 10 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cea mai recentă ediție a emisiunii „Dincolo de propagandă”, prezentată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, economistul Petrișor Peiu a explicat care vor fi implicațiile dezastrului din Turcia și dacă va fi și România afectată în vreun fel de consecințe.

Cutremurul din Turcia este încă în desfășurare, întrucât nu putem ști cu certitudine când se va termina dezastrul. Seismele de o asemenea magnitudine au efecte chiar și câteva săptămâni mai târziu, replicile lor putând cauza blackout-uri.

Turcia este cel mai mare partener comercial al României din afara UE. Impactul din punct de vedere comercial va fi unul major, Turcia cunoscând o contracție destul de mare, potrivit spuselor economistului. O altă problemă este prezența firmelor turcești de infrastructură în contractele din România. Vor urma procese pe care asiguratorii le vor intenta împotriva anumitor constructori, unele firme din domeniu vor intra în insolvență, și, prin urmare, nu se poate anticipa cu precizie care vor fi grupurile de afaceri afectate. Așadar, va exista un impact semnificativ și în România în ceea ce privește afacerile din domeniul construcțiilor sau parteneriatele cu turcii în acest sector.

Se vehiculează în presă anumite teorii conform cărora seismul ar fi fost provocat tocmai pentru a-l destabiliza pe președintele turc. Petrișor Peiu a demontat aceste știri propagandistice, oferind două argumente esențiale. În primul rând, dacă astfel de mișcări ar fi fost produse în mod artificial, sigur ar fi existat urme ușor de reperat cu ajutorul unor mașinării sau programe speciale, ceea ce ar fi dus la un scandal-monstru la nivel internațional. În plus, „liderii care sunt aflați la cârma unei țări lovite de o astfel de catastrofă au de câștigat în alegeri”, spune Petrișor Peiu, oferindu-i ca exemplu pe cancelarul Schroder, care și-a recâștigat funcția în 2002 în urma inundațiilor catastrofale care au lovit Germania, și pe Ceaușescu, liderul care a câștigat o mare popularitate după cutremurul din 1977. „Lui Erdogan i se oferă o șansă nesperată să iasă și să joace rolul omului forte”, a adăugat domnul profesor Petrișor Peiu.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background