Ionuț Popa: Ministrul Sportului trebuia să distribuie bugetul exclusiv pentru sporturile Olimpice!

Postat de pe 10 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

După cum a prezentat Andrei Gușă în emisiunea „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, bugetul a crescut la Ministerul Sportului, însă federațiile-cheie au avut marea surpriză să constate că Eduard Novak le-a scăzut bugetul chiar în an preolimpic, favorizând mai degrabă sporturile mai mici. Mai mult decât atât, Ministrul Sportului a mai făcut o serie de gafe impardonabile, amintind aici doar faptul că le-a interzis rugbiștilor să se mai antreneze pe stadionul de lângă Arcul de Triumf. Președintele CS Dinamo, Ionuț-Adrian Popa, a fost provocat de gazda emisiunii să-și expună părerea personală despre acest subiect deosebit de controversat.

„Eu cred că Ministerul abordează greșit problema! Îmi permit pe această cale să-i dau un sfat domnului ministru. Discuțiile ar trebui să se poarte dinspre birou spre minister. Se face o greșeală pentru că se împarte bugetul pe secții. Noi, la Dinamo, anul acesta am împărțit bugetul către toate echipele și sporturile angrenate în cursa pentru calificare. Sporturile neolimpice, din păcate, au rămas pe zero. Le-am spus că mergem împreună în continuare, dar că nu putem să-i mai sprijinim ca în anii trecuți. Așa mi se pare mie corect și civilizat față de sporturile olimpice și mi se pare un respect față de sport”, a declarat Ionuț-Adrian Popa, președintele CS Dinamo.

Banii nu sunt o problemă pentru Ministerul Sportului, însă se pare că domnul Novak nu este consiliat într-un mod foarte înțelept. Se vede de la o poștă că există o problemă gravă la capitolul comunicare. O strategie mult mai bună ar fi fost să se ocupe cu prioritate de sporturile olimpice, iar bugetele pentru sporturile neolimpice le-ar mai fi putut regla și la rectificare, potrivit explicațiilor oferite de Ionuț Popa. Situația ar trebui rezolvată cât mai rapid, căci sportul va avea mult de suferit altfel.

Jocurile Olimpice și performanța sportivilor români la această competiție de proporții reprezintă chiar un interes național. Nimeni nu cere finanțări în plus doar de dragul de a cere bani sau de a se lăuda cu un buget mai mare. Este vorba aici de calitatea antrenamentelor, de calitatea proceselor de recuperare și de susținerea sportivilor români, până la urmă.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background