Pericolul nuclear de la Zaporozje și implicarea neoconservatorilor din SUA

Postat de pe 15 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Petru Romoșan a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de luni, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, că: „Se pregătește, de fapt, pentru încheierea războiului din Ucraina un Cernobîl sau două, dar nu accidental”.

Cozmin Gușă amintește de editorialul lui Petru Romoșan, intitulat ‘Armata de umbre a lui Zelenski‘ și postat la sfârșitul săptămânii trecute pe solidnews.ro. Pe scurt, analistul politic Petru Romoșan avertizează că situația din Ucraina riscă să degenereze într-un ritm periculos pentru regiunea Zaporozje și teritoriile din proximitatea ei și atrage atenția asupra faptului că amalgamul de fake news care lovește din toate părțile acoperă realitatea propriu-zisă.

„Maximul care se spune în presa românească, dar și în cea occidentală, e că nu se știe cine atacă acolo. Ucrainenii și rușii se acuză reciproc, o comunicare abjectă din partea presei românești”, scoate în evidență Petru Romoșan.

Cozmin Gușă vine cu o completare la afirmația anterioară: „Tu ne spui în felul următor: nu vă așteptați la știri corecte, așteptați-vă la multe fake news-uri, pentru că situația în presă s-a dereglat treptat până a ajuns la nivelul de dereglare de astăzi și oamenii ăștia nu mai pot să scrie adevărul”.

Implicarea SUA în scandalul nuclear de la Zaporozje

„Războiul din Ucraina este pierdut încă din februarie, când Putin a dat ordinul invaziei, pentru că atunci lumea B nu a mai recunoscut lumea A. În momentul acesta, în mod evident, lucrul important este că, sigur, Ucraina este condusă de SUA, dar n-avem voie să ponegrim SUA. SUA este o țară foarte complexă. Adevărul însă e că în America a ajuns la maturitate o mișcare foarte puternică, mișcarea neoconservatoare. Ei domină departamentul de stat, administrația Biden și așa mai departe”, dezvăluie Petru Romoșan.

„Pericolul este că acești neoconservatori au urmărit, încă de la nașterea lor, războaiele. Jeffrey Sachs spune că războiul din Ucraina este încununarea unui proiect de 30 de ani al mișcării neoconservatoare americane. Administrația Biden este plină de membri neoconservatori care au apărat războaie deliberate, vrute, ale SUA în diverse țări”, informează Petru Romoșan.  

„Există un risc real al contaminării dacă se continuă bombardamentele acolo, din cauza apelor freatice și a fluviului de acolo. Nu există riscul unei explozii, pentru că bombardamentele nu pot penetra învelișul centralelor. Riscul e că la o asemenea demență, dacă nu reușesc cu Zaporozje, vor reuși cu o altă centrală, inclusiv pot să încerce din nou la Cernobîl. Eu mă întreb de ce rușii nu procedează la contramăsuri dure”, concluzionează Petru Romoșan.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background