Parlamentul împinge România către ROEXIT – Legile Injustiției

Postat de pe 17 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, moderatoarea Iosefina Pascal a prezentat problemele presante cu care se va confrunta România odată cu implementarea noului pachet de legi ce-și propune să reformeze sistemul juridic.

Având în vedere situația actuală în care se dorește reformarea sistemului juridic prin modificarea Legilor Justiției, USR a cerut amânarea adoptării noilor proiecte până când vor primi aprobarea de la Comisia de la Veneția. În afară de câteva sute de persoane care au ieșit la protest în fața Parlamentului, nimeni nu pare să fie afectat de modificările propuse de Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Jurnalista Iosefina Pascal atrage atenția asupra faptului că aceste modificări bruște și complet aberante aduse la Legile Justiției nu fac nimic altceva decât să ațâțe și mai mult mișcarea ROEXIT. „De ce? Pentru că întreaga problemă cu aceste modificări a venit de la treaba cu ‘nu se mai respectă Constituția, se va implementa doar Dreptul European‘”, clarifică Iosefina.

‘Românizarea directivelor europene‘ în defavoarea cetățeanului

„Guvernanții români au prostul obicei de a interpreta directivele europene după placul lor”, spune Iosefina Pascal. Decizia CJUE nu stipulează nicăieri că nu mai trebuie respectată Constituția României. În schimb, este precizat că, dacă un cetățean este judecat și există niște decizii ale CCR care îi sunt mai puțin favorabile decât directivele date de la nivel european, atunci se va aplica Dreptul European, care îi este favorabil.

Cei de la conducerea statului au luat această prevedere și au interpretat-o cum au vrut, lăsându-i judecătorului libertatea de a alege dacă respectă sau nu Constituția. Întregul context creat lasă loc pentru abuzuri, conform Iosefinei. Încă de acum câțiva ani, CCR-ul și-a pierdut ușor, ușor din importanță, devenind, mai mult sau mai puțin oficial, o instituție secundară.

Astăzi, în cadrul ședinței din Parlament, la insistențele Dianei Șoașoacă și ale lui George Simion de a se spune clar ce partide și cum au votat, s-a aflat că PSD-ul a votat pentru implementarea acestui nou pachet de legi. Interesant este că niciun reprezentat al PSD-ului nu și-a asumat votul și nu a declarat nimeni nimic. Toți politicienii români caută să găsească tot timpul un țap ispășitor, eventual din afara țării, când de fapt cei care ar trebui să răspundă pentru deciziile luate la nivel local sunt chiar ei.

Tânăra jurnalistă amintește exemplul Ungariei sau Poloniei care, deși sunt membre ale UE și se supun teoretic acelorași sugestii sau directive date de la nivel european, nu acceptă chiar orice li se dictează de la Bruxelles și se răzvrătesc atunci când e cazul. România pare să fie oița blândă care acceptă naivă să fie jupuită de vie din toate părțile, totul, bineînțeles, la inițiativa ‘ciobanilor‘ care o stăpânesc.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background