Prinde Liz Truss Crăciunul?

Postat de pe 17 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de luni, prezentatoarea Iosefina Pascal anunță posibila debarcare a premierului britanic, Liz Truss.

După dificila debarcare a războinicului Boris Johnson, noul premier al Marii Britanii, Mary Elizabeth Truss a rămas să se confrunte cu problemele dificile lăsate de predecesorul ei. Elizabeth Truss s-a născut pe 26 iulie 1975 la Oxford, Anglia. Tatăl ei este profesor emerit de matematică la Universitatea din Leeds, iar mama ei, fiica unui profesor de latină la Bolton School, a fost asistentă medicală și profesoară.

Ea a ocupat diverse funcții în Guvern sub prim-miniștrii David Cameron, Theresa May și Boris Johnson. Truss a câștigat alegerile pentru conducerea Partidului Conservator pe 5 septembrie 2022.

„Doamna Liz Truss are o problemă mare în rândul susținătorilor ei din Partidul Conservator, ea fiind propulsată doar de o minoritate a propriului partid”, specifică jurnalista. „Au ieșit cel puțin trei dintre parlamentari, colegii ei, și au criticat-o, spunându-i că nu va prinde Crăciunul în funcție. Șefa guvernului britanic a lăsat o impresie dezastruoasă și este mai nepopulară decât a fost vreodată Boris Johnson.

Europe Elects a făcut un sondaj din care reiese un fapt destul de șocant- mare parte dintre alegători, adică peste 50%, și-ar da votul acum candidaților Partidului Laburist! Stânga câștigă foarte mult teren pe fondul problemelor și crizelor existente și ar fi interesant de observat cu ce idei și soluții concrete vor veni aceștia. Pare firesc rezultatul, având în vedere că această guvernare, a doua consecutivă a conservatorilor, a fost erodată în gestionarea crizelor și blocajelor.

Interesant este că ideologia conservatoare britanică se deosebește de curentul conservator european, dar „încă o guvernare eșuată în plină criză ar duce la colapsul Partidului Conservator” este predicția Iosefinei Pascal. O mișcare inteligentă din partea conservatorilor ar fi să cedeze guvernarea laburiștilor.

Nu existau prea mari așteptări din partea premierului, dar nici să reziste doar jumătate de an. „Liz Truss e pe făraș, din păcate, deși încă de la desemnarea ei mulți cetățeni, dar și membri ai propriului partid, o vedeau pe aceasta ca pe o Viorica Dăncilă a Marii Britanii”, încheie jurnalista.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background