Parlamentul Greciei ia în considerare căsătoria între persoane de același sex

Postat de pe 14 februarie 2024

Deși adoptarea proiectului de lege se află pe agenda primului ministru de centru-dreapta al Greciei, o treime din propriii deputați se opun, scrie EuropeanConservative.

Grecia ar putea deveni prima națiune ortodoxă majoritară care să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex săptămâna aceasta, în ciuda opoziției mai puternice decât se aștepta în cadrul partidului de centru-dreapta de guvernământ Noua Democrație. Duminică, peste 1.500 de persoane s-au adunat în fața parlamentului grec, scandând „ia mâinile de pe copiii noștri” împotriva a ceea ce ei consideră un atac asupra familiei tradiționale.

Parlamentarii vor decide joi dacă Grecia va deveni al șaisprezecelea stat membru al UE care va legaliza căsătoriile între persoane de același sex. Promovarea problemelor LGBT este un pilon cheie al agendei legislative a premierului de centru-dreapta Kyriakos Mitsotakis, după victoria sa fulgerătoare din iunie. Cu toate acestea, aproximativ o treime dintre parlamentarii partidului său se opun acestei mișcări.

„Din păcate, agenda woke a ajuns și în Grecia și acea agendă include căsătoria homosexualilor”, a declarat Dimitris Natsios de la partidul social conservator Niki. De asemenea, Biserica Ortodoxă Greacă a condamnat ferm planurile din predicile din ultima lună.

Victoria pentru lobby-ul LGBT din Atena ar crește probabil cererile pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în Italia și în Europa de Est.

Sondajele recente arată că o majoritate subțire de 55% dintre greci susțin căsătoria între persoane de același sex. Cu toate acestea, o scrisoare publică a Bisericii Ortodoxe Greace a avertizat că lobby-ul LGBT urmărește „să pună alegerile sexuale ale adulților homosexuali mai presus de interesele viitorilor copii”. Un episcop a proclamat că parlamentarilor în favoarea căsătoriei între persoane de același sex li se va refuza intrarea la slujbele bisericii.

Potrivit cifrelor recensământului, peste 80% dintre greci mărturisesc că urmează o formă de creștinism ortodox. Tensiunea generată în dezbaterea recentă a creat o diviziune între partidul de guvernământ Noua Democrație și alegătorii religioși.

Problema a devenit un punct de adunare pentru conservatorii sociali greci, deoarece parlamentarii de dreapta au avertizat că, după legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, următoarea etapă va fi introducerea educației transgender în școli. Dreapta greacă este neobișnuit de dinamică în urma pierderilor majore pentru stânga în alegerile recente. Partidele conservatoare și chiar ultranaționaliste s-au descurcat neașteptat de bine în proporția lor de mandate parlamentare.

Se așteaptă ca Mitsotakis și Noua Democrație să se bazeze atât pe voturile de centru, cât și de la stânga dur în timpul votului de joi. Majoritatea comentatorilor politici se așteaptă ca legislația privind căsătoriile între persoane de același sex să fie adoptată cu ușurință în parlamentul de 300 de membri ai Atenei.

sursă: EuropeanConservative.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background