Orban e vizionar și are strategie câștigătoare, ungurii sunt deștepți că s-au unit în jurul lui!

Postat de pe 5 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre strategia lui Viktor Orban și influența acesteia în interiorul UE.

Premierul maghiar Viktor Orban, care până de curând refuza vehement orice compromis pentru alocarea de noi fonduri Ucrainei, a cedat într-un final, acceptând bugetul de 50 de miliarde de euro pentru ucraineni. Liderii UE au reușit să îl convingă pe Orban cu o serie de prevederi, promițând că va exista un raport anual al Comisiei Europene privind implementarea pachetului financiar pentru Kiev, va exista o dezbatere la nivelul liderilor privind implementarea pachetului și, dacă este nevoie, peste doi ani Consiliul European va cere Comisiei să propună o revizuire a noului buget.

Premierul maghiar a spus că Ungaria a negociat un „mecanism de control” care „garantează utilizarea rezonabilă a banilor” pentru Ucraina. „Am obținut o garanție că banii Ungariei nu pot ajunge în Ucraina”, a adăugat el. În urma votului, Ungariei lui Viktor Orban i-a fost deblocată de către UE suma de 20 de miliarde de euro, transfer ce i-a fost refuzat anterior din cauza nerespectării statului de drept, din cauza cenzurii și abuzurilor din țară.

Viktor Orban a reușit să reziste atâta timp atacurilor americanilor și a progresiștilor cu ajutorul FIDESZ-ului, precum și cu sprijinul Securității Ungariei (AVO). În campania electorală, premierul a avut în toate secțiile de votare o rețea imensă de activiști, acoperiți ca penticostali, care i-au înăbușit pe agenții americani. Orban se poziționează în postura de cel mai important interlocutor în interiorul UE atât cu Putin și Xi Jinping, cât și cu Donald Trump, dacă acesta va prelua puterea în SUA.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background