Neamțu: Trebuie să schimbăm Constituția în favoarea familiei tradiționale!

Postat de pe 5 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Mihai Neamțu a dezvăluit detalii din culisele demersului de modificare a Constituției referitor la familie și cash, demarat de către Coaliția pentru Constituție, din al cărei Comitet de Inițiativă el face parte.  

Mihai Neamțu a intrat în Coaliția pentru Constituție, militând public pentru modificarea Constituției, astfel încât statutul familiei tradiționale și dreptul cetățenilor de a folosi bani în numerar să fie consemnate în legea fundamentală a țării. Referendumul este un mecanism democratic, un organ de consultare a poporului și de pecetluire a suveranității sale. După eșecul Referendumului pentru Familie din 2018, românii au datoria să încerce din nou și să lupte pentru drepturile lor. Dacă în Ungaria, Croația și alte state s-a reușit definirea familiei ca fiind uniunea naturală dintre bărbat și femeie, poate că și România ar trebui să facă același lucru.

„Acesta nu este un referendum homofob sau unul care să nege unor cupluri homosexuale dreptul de a-și trăi viața așa cum își doresc între 4 pereți. Noi doar afirmăm ceea ce este firesc, anume faptul că de mii de ani s-a verificat în societățile umane, dar mai ales în societățile create de cultura biblică iudeo-creștină, faptul că orice copil are nevoie de un tată și de o mamă. Fără părinții noștri, noi nu am fi fost astăzi aici. Cei care contestă cultura logosului în Europa aceasta post-creștină, contestă și logica, dar și biologia, și cultura”, a punctat Mihai Neamțu.  

Mihai Neamțu propune ca de această dată se fie decuplată societatea civilă de factorul politic. În 2018, Bruxelles-ul a trântit de pământ referendumul prin telefoane date în birourile liderilor socialiști de la București. Anumite Ambasade au contactat chiar și membri ai Partidului Național Liberal, iar referendumul a fost înăbușit.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background