Oana Sorescu: În aceste vremuri, avem nevoie de reziliență mai mult ca niciodată

Postat de pe 1 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Astăzi, 1 august, în emisiunea „Golden Hour” moderată de Jessie, a fost invitată Oana Sorescu, primul Master Trainer de EFT și Matrix Reimprinting din România, pentru a discuta despre emoții și reziliență.

La ce se referă termenul de ‘reziliență‘?

„Avem nevoie de reziliență mai mult ca niciodată. Nici nu am intrat bine în toamnă și deja veștile rele încep să curgă. Reziliența este capacitatea noastră personală de a ne pregăti și pentru momentele mai puțin plăcute sau chiar intense care vin sau pe care le atragem în experiențele noastre de viață. Este capacitatea de a mă recupera dintr-un moment mai puțin plăcut și de a mă adapta la situațiile zilnice”, explică Oana Sorescu.

Ce ne descarcă bateriile așa de tare?

„Aici este important de subliniat că tendința umană este de a da vina pe stresul din jur. Dar ce acționează acest stres? Ce se întâmplă când te simți stresat? Stresul poate fi general, însă ține foarte mult de mine dacă răspund la stimulii de stres sau nu. În situațiile de confort îți dai seama mai clar care sunt lucrurile care te deranjează. Aceste lucruri care te deranjează stârnesc o serie de emoții și senzații pe care le porți ca pe un bagaj și care reprezintă scurgeri de energie”, afirmă Oana Sorescu.

Această problemă vizează generațiile mai tinere?

„Tot ceea ce se schimbă atât de des ne duce în incapacitatea de a face față la toate schimbările care se întâmplă în jurul nostru. În ultimii ani, mai mult ca niciodată, suntem asaltați de lucruri care se schimbă. Dacă bunicii noștri știau că faci o școală, o să ai o carieră, o să ai o familie, generațiile care vin nu mai au această stabilitate și au nevoie să se adapteze la tot ce e nou. Cu cât suntem mai reticenți la nou și la schimbare, cu atât ne va fi mai greu să fim rezilienți”, dezvăluie Oana Sorescu.

Ce sunt, de fapt, emoțiile?

„Noi nu ne simțim bine din cauza emoțiilor care vin să ne aducă un mesaj pe care nu știm să-l primim și să-l interpretăm și rămânem cu ele. Când eu rămân în starea de baterie descărcată cu un mix de emoții intense pentru un timp îndelungat, ajung să fiu foarte stresat și copleșit și ajung să port o etichetă, cum ar fi ‘anxietate‘ sau chiar ‘depresie‘. Eckhart Tolle a spus că emoțiile sunt locul unde corpul și mintea se întâlnesc sau, mai bine spus, o reflectare a minții în corp”, arată Oana Sorescu.

Cum ne eliberăm de emoții?

„Cu ajutorul tehnicilor de eliberare emoțională. Este esențial să știu cum să-mi temperez orice emoție în câteva minute. Când emoțiile mele sunt disfuncționale, respir mai greu, inima bate mai tare, aritmic, unii oameni transpiră abundent și așa mai departe. Pe 6 și pe 7 august, între 10 și 17, am să dezvălui câteva soluții și câteva tehnici de eliberare în cadrul workshop-ului ‘Descoperă, iubește, trăiește‘‘‘, concluzionează Oana Sorescu în finalul emisiunii.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmăritepe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background