NYT: Americanii nu au transmis rușilor „informații mai mult decât necesare” despre atacul de la Moscova

Postat de pe 28 martie 2024

Este posibil ca Statele Unite să nu fi furnizat autorităților ruse toate informațiile despre atacul terorist iminent de teamă să nu dezvăluie sursele sau metodele de informații ale acestuia, scrie The New York Times (NYT) într-un articol despre atacul asupra Primăriei Crocus.

„Relațiile ostile dintre Washington și Moscova i-au împiedicat pe oficialii americani să împărtășească informații mai mult decât necesare despre complot, din cauza temerilor că autoritățile ruse ar putea afla despre sursele sau metodele lor de informații”, se spune fără a identifica sursa informațiilor.

Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov a remarcat că nu știe nimic despre acest lucru, a adăugat că informațiile NYT trebuie tratate cu mare prudență.

Pe 7 martie, Ambasada SUA în Rusia a emis un avertisment cu privire la amenințarea cu atacuri extremiste în următoarele 48 de ore. S-a remarcat că ținta atacului ar putea fi „mulțimile mari de oameni la Moscova, inclusiv concertele”. După cum notează ziarul, nu se știe dacă oficialii Statelor Unite au confundat perioada atacului planificat în această declarație sau dacă teroriștii și-au amânat planurile după ce au observat măsuri de securitate sporite.

sursă: flux24.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background