Numărul total de milionari a crescut în pandemie

Postat de pe 24 iunie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Pentru prima data în istorie, milionarii au depășit procentul de 1% din populația lumii. În pandemie, planeta s-a îmbogățit cu 5 200 000 de milionari.

Potrivit analizelor, țările cu cei mai mulți milionari apăruți sunt Statele Unite, Germania, Australia și Japonia. În Statele Unite sunt 1 730 000, în Germania 633 000, în Australia 399 000 și în Japonia 390 000. Urmează Franța cu alți 309 000 și apoi Marea Britanie cu 258 000 de proaspeți milionari. Până și în România au apărut noi milionari generați de pandemie.

Ca în oricare altă criză, diferența de avere globală s-a extins și în timpul pandemiei de COVID-19. Datele sunt detaliate în raportul anual al Credit Suisse Global Wealth. Potrivit lor, reducerile ratelor și dobânzilor au mers în majoritatea cazurilor, către cei care nu aveau nevoie de sprijin.

Raportul concluzionează că mărirea inegalității bogăției nu a fost generată de pandemie și impactul economic al acesteia. A fost o consecință a acțiunilor întreprinse pentru a se atenua acest impact. Acțiunile de compensare a efectelor pandemiei au contribuit la o creștere considerabilă a inegalității. A dus la cea mai mare diferență de avere din 2016 și până în prezent.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background