Numărul protestelor împotriva certificatelor Covid a crescut în Franța

Postat de pe 25 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Zeci de mii de persoane, inclusiv activiști de extremă dreaptă, au protestat sâmbătă în toată țara. Protestatarii sunt împotriva proiectului de lege care impune tuturor să aibă un permis special pentru a intra în spațiile închise.

Deși adunările au fost pașnice, poliția a tras cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene asupra protestatarilor violenți din Paris. Majoritatea adulților francezi sunt vaccinați complet, dar în ciuda sondajelor, o categorie de persoane nu sprijină noile măsuri. Sâmbătă au avut loc mai multe proteste în apropiere de Turnul Eiffel, Bastille Plaza și prin estul Parisului.

Printre manifestanți s-au numărat politicieni și activiști de extremă dreapta, precum și alții supărați pe președintele Emmanuel Macron. Protestatarii s-au concentrat pe proiectul de lege ce ar permite accesul în spațiile închise, pe baza unui document. Senatul Franței a dezbătut acest proiect, după ce a fost aprobat vineri de către Camera Inferioară a Parlamentului. Guvernul francez vrea să crească numărul vaccinărilor, pentru a proteja persoanele vulnerabile, spitalele și pentru a evita o nouă carantină.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background