Ministerul afgan a declarat stare de asediu cu scopul de a stopa atacurile talibanilor

Postat de pe 25 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Oficialii afgani au anunțat săptămâna aceasta stare de asediu în majoritatea provinciilor. În același timp, guvernul încearcă să riposteze împotriva atacurilor talibanilor, iar retragerea militară americană se apropie de finalizare.

Ministerul Afacerilor Interne din Afganistan a instituit o stare de asediu nocturnă, între orele 22-4. Starea de asediu va fi în vigoare pentru 31 de provincii, Kabul, Nangarhar și Panjshir fiind scutite. Guvernul susține că această situație îi va permite să apere mai bine țara împotriva atacurilor talibanilor.

Afganistanul s-a luptat în continuare cu forțele talibane, în ciuda absenței sprijinului din partea armatei americane. Ministerul Apărării și-a retras forțele din șapte districte începând cu 5 iulie. Scopul a fost pentru a concentra eforturile defensive în jurul unora dintre cele mai critice provincii. Aceste eforturi nu și-au atins scopul, deoarece forțele talibane au reușit să ocupe 19 districte.

Talibanii au susținut la 9 iulie că dețin controlul asupra a cel puțin 85 % din teritoriul țării. De asemenea, aceștia au capturat câteva puncte de trecere a graniței cu Iranul, Uzbekistanul și Tadjikistanul. Acest lucru a favorizat potențialele venituri pentru grupul terorist, prin accesul la principalele rute de transport dintre statele vecine.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background