Cozmin Gușă: „Scopul împrumuturilor Cîțu-Isar este PROFITUL CORPORAȚIILOR!”

Postat de pe 26 iulie 2021

Autor: Adrian Lambru

Analistul politic Cozmin Gușă a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Asupra pieței financiare românești are loc un atac început în urmă cu zece-doisprezece ani, cu buna știință a lui Mugur Isărescu”.

Datoria publică a României a ajuns la jumătate din PIB. Guvernul Cîţu a adăugat la datoria publică aproximativ 44 de miliarde de euro. La asta se vor mai adăuga încă 20 de miliarde de euro, prin PNRR.

„Ne împrumutăm la cele mai mari dobânzi din Europa” – susține Cozmin Gușă. „În spatele acestui scenariu stau Florin Cîțu și Lucian Isar, un grup care acționează infracțional încă de acum zece-doisprezece ani, cu buna știință a mentorului lor, Mugur Isărescu”.

Analistul politic susține faptul că pe vremea aceea, „pe când Cîțu era economist șef la ING Bank, iar Isar era economist șef la Bancpost, au atacat piața financiară românească. Nimeni nu i-a arestat atunci, cel mai probabil au protecție în spate de la factorul extern. De Cîțu nu mă îndoiesc”.

Analiştii economici spun că nu s-au făcut nici măcar investiţii, iar, potrivit legii, după 50% datorie publică din PIB, Guvernul e obligat să facă reduceri masive de chleutieli.

„Cîțu nu poate fi oprit”

Cozmin Gușă susține că „România se împrumută și girează cu avuția națională, iar banii din împrumuturi merg în salariile de la stat și pensii. Acestea sunt cheltuite apoi la ghișeele și casele de plată și de marcat ale corporațiilor multinaționale”.

„De la materiale de construcții și până la hrana noastră cea de toate zilele, noi ne împrumutăm pentru ca cei cu salarii de la stat și cu pensii să și-le cheltuiască, iar multinaționalele să facă profit” – a adăugat Cozmin Gușă. „Acești bani sunt externalizați. Companiile de acest tip nu plătesc taxe în România. Așa am ajuns într-o tarabandă!”

„Hoția vaccinurilor

Analistul politic declară că cele 120 de milioane de doze de vaccin comandate și pe care acum România ar fi obligată să le plătească ar face parte din planul de îmbogățire a multinaționalelor. „Este vorba despre o cheltuială inutilă a Guvernului pe banii românilor pentru ca acționarii și corporatiștii, care sigur nu sunt români, să o ducă din ce în ce mai bine”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background