Nuland consideră că SUA și aliații ar trebui să ajute Ucraina să lovească ținte militare în Rusia

Postat de pe 21 mai 2024

Ucraina are dreptul de a lovi ținte militare pe teritoriul Federației Ruse, iar SUA și aliații săi ar trebui să sprijine țara în acest sens, a declarat Victoria Nuland, fostul secretar de stat adjunct al SUA, într-un interviu acordat ABC News citat de UkrainskaPravda

Comentând progresele recente ale forțelor rusești în nordul Oblastului Harkov, Nuland a subliniat că Ucraina ar trebui să fie echipată pentru a contracara operațiunile rusești lansate de la bazele rusești.

„Cred că, dacă atacurile vin direct din afara granițelor Rusiei, atunci aceste baze ar trebui să fie ținte legitime, indiferent de unde sunt lansate rachetele sau de unde sunt aprovizionate trupele”, a spus Nuland, comentând ofensiva rusă din Regiunea Harkov.

Fostul secretar de stat al SUA consideră că momentul pentru acest lucru a venit după ultima escaladare a războiului de catre Rusia, care acum amenință și încearcă să distrugă Harkov „fără a fi nevoie vreodată să pună o cizmă pe pământ”.

„Deci cred că este timpul să acordăm mai mult ajutor ucrainenilor pentru a lovi aceste baze din interiorul Rusiei”, a subliniat Nuland. 

Potrivit ei, acest lucru nu va duce la escaladarea Moscovei și la implicarea Statelor Unite mai mult în luptă, deoarece Rusia este responsabilă pentru escaladare și acum obține „un avantaj direct în acest război din ezitarea noastră”.

Wall Street Journal a raportat că Ucraina a cerut administrației președintelui american Joe Biden să ajute la identificarea țintelor din Rusia pe care Kievul le-ar putea lovi cu propriile arme. Ucraina a cerut, de asemenea, SUA să ridice restricțiile privind utilizarea armelor furnizate de SUA asupra țintelor militare din Rusia.

Pentagonul a declarat că nu și-a schimbat poziția cu privire la utilizarea de către Ucraina a armelor furnizate de SUA ca parte a asistenței sale militare.

sursă: UkrainskaPravda


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background