Belgia și Ungaria implementează identitatea digitală

Postat de pe 21 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a prezentat câteva dintre măsurile interesante care se vor adopta în țări precum Belgia și Ungaria și cum ar fi afectată România dacă ar adopta măsuri similare.

În Belgia, a fost lansată aplicația MyGov.be, care acoperă toate serviciile publice federale ale țării, guvernul promovând identitatea digitală ca „simplificând” utilizarea serviciilor sale și „făcând viața mai ușoară”. În Ungaria, pe de altă parte, s-a implementat cetățenia digitală, prin care oamenii pot trimite și obține documente, pot interacționa cu toate instituțiile publice, de la cele locale la cele guvernamentale, cu ajutorul recunoașterii faciale.

În România, unde corupția este pretutindeni, digitalizarea, în sensul debirocratizării sau al simplificării procedurilor birocratice, nu ar fi o măsură rea, ci, dimpotrivă, ar distruge anumite sisteme viciate și ar reduce cheltuielile cu personalul ineficient și nenecesar. Identitatea digitală, pe de altă parte, devine o problemă atunci când îi este impusă cetățeanului de rând, fără ca aceasta să mai aibă opțiunea de a alege dacă își dorește să o folosească sau nu.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background