Noua Ordine Mondială va fi cu mai puțină democrație și libertăți, în mod cert cu UE în mare criză

Postat de pe 21 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a prezentat cum arată Noua Ordine Mondială, în mod complementar față de restructurarea sistemului financiar mondial în favoarea BRICS+.

Războiul Occidentului Colectiv împotriva Rusiei a dus la o apropiere extraordinară și fără precedent între Rusia și China și la o accelerare a consolidării BRICS+. Nu doar Rusia se află în război cu Occidentul Colectiv, dar și China se așteaptă la probleme similare în chestiunea Taiwanului. În ajutorul recent votat de Congresul american cu sprijinul lui Trump și al republicanilor, au fost alocați bani și pentru posibile aprovizionări cu armament în cazul Taiwanului.

Marea problemă care se observă la orizont este dedolarizarea. Așadar, China și Rusia încearcă să accelereze ieșirea de sub cupola puterii americane, care se va face în principal prin emiterea de monede fiduciare. Nu va fi un proces ușor, pentru că nicio altă țară, nici măcar China, nu e dispusă să preia un rol de o asemenea dificultate, acela ca moneda ei să fie monedă internațională. Ne apropiem, așadar, de prăbușirea sistemului consfințit de Acordul de la Bretton Woods și de instalarea unei mari dezordini în toată lumea dominată de America. Toți economiștii din BRICS+ lucrează la găsirea unei soluții de înlocuire a fostului sistem cu unul nou.

Întâlnirile dintre Putin și Xi, din ce în ce mai frecvente, sugerează că se iau decizii extrem de importante la nivelul blocului estic și că se consolidează și mai mult legătura dintre cele două state-civilizații. În toamna aceasta, va avea loc summit-ul de la Kazan, condus de ruși, care va oficializa extinderea BRICS-ului și în care se vor accepta noi membri în această alianță estică. Așadar, este de la sine înțeles că Xi Jinping și Vladimir Putin discută și stabilesc inclusiv detaliile de organizare a acestui summit deosebit de important.

Din punct de vedere geo-economico-militar, lumea va intra sub o dominație sino-rusă. Noua ordine mondială va pune accent pe puterea militară și pe puterea de tip geo-economic, fiind trecute într-un plan secund democrația și libertățile. Cu toate acestea, SUA vor rămâne în continuare o mare putere, inclusiv economică și militară, dar vor apărea și alte centre de putere: Rusia, China, India (în următoarele 2 decenii), lumea arabă musulmană. Europa Occidentală se va prăbuși, agățând în căderea sa și estul Europei. Deci să ne așteptăm la o lungă și intensă criză, de altfel deja începută.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background