Nou impozit care buzunărește românii: TAXA PE CARBON!

Postat de pe 6 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

După ce că în 2026 vor crește semnificativ impozitele pe apartamente sau case în funcție de consumul de gaz, statul român dorește să introducă o nouă taxă pentru români: taxa pe carbon! În cea mai recentă ediție a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a anunțat introducerea acestei noi taxe pe carbon, analizând care sunt implicațiile acestei decizii aberante a statului.

Când e vorba de buzunărit cetățenii, statul român pare să nu aibă limite! Jurnalista Iosefina Pascal a avertizat cu mai mult timp în urmă că urmează a fi introdusă taxa pe carbon, însă oamenii tind, ca de obicei, să bagatelizeze astfel de vești, crezând că nu se poate întâmpla nimic prea grav. Ei bine iată că această predicție se apropie tot mai mult de realitate, având în vedere că se implementează calculatoare pentru amprenta de carbon în aplicațiile bancare, pe site-urile furnizorilor de energie și nu numai.

„UE ne anunță că din 2027, deși eu cred că se va întâmpla mai repede, se va reduce poluarea prin implementarea taxei pe carbon. Românii care au centrale termice de apartament care funcționează pe gaz, dar și cei care dețin autoturisme care folosesc benzină și motorină vor plăti o taxă de poluare. Decizia a fost dată de Comisia Europeană și se va aplica în toate țările din UE”, a informat Iosefina Pascal la începutul emisiunii.

Se pare că în România această taxă va fi cuprinsă între 50 de bani și 1 leu pentru fiecare litru de combustibil, dar și pentru fiecare metru cub de gaz consumat. Un calcul demonstrativ arată că un român care are centrală de apartament va plăti în lunile de iarnă cel puțin 100 de lei în plus la factură. În cazul autoturismelor, taxa va ajunge între 50 și 100 de lei pentru fiecare 100 de litri de combustibil, indiferent de vechimea mașinii. Tanczos Barna anunță că banii astfel colectați vor ajunge într-un fond special alocat reducerii poluării. În plus, România va primi fonduri europene în valoare de 6 miliarde de euro pentru a investi în energia verde.

Iosefina Pascal preconizează că această taxă aberantă va fi introdusă mai devreme, poate chiar din anul 2024, pentru că țările europene trebuie să-și refacă bugetele după ce banii publici zboară către alte sectoare, cum a fost situația cu vaccinurile și cum este în prezent situația cu ajutoarele (care nu pot fi urmărite) oferite necondiționat ucrainenilor. Această taxă pe carbon se prevede a fi o totală catastrofă, mai ales pentru că prețurile din energie par să crească într-un ritm alert.

Investițiile majore în termocentralele pe cărbune din Australia

În timp ce la noi se spune că centralele pe cărbune sunt cel mai mare bau-bau și trebuie închise, alți băieți deștepți consideră că tocmai aceste centrale pe bază de cărbune reprezintă o investiție de viitor. Bubuie vânzările de cărbune pe plan internațional, iar australienii vor să deschidă acum noi centrale pe bază de cărbune pentru a face față cererii extrem de ridicate. Noi, în schimb, o ducem mai bine. Nu avem nevoie de cărbune, ne închidem termocentralele pe bază de cărbune și, pentru că o ducem atât de bine, mai plătim și o taxă pe carbon; că doar de, românul are de unde.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background