Negocierile între Serbia și Kosovo au dus la eșec

Postat de pe 25 iunie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Negocierile între Serbia și Kosovo, necesare pentru procesul de integrare a Serbiei în blocul comunitar, au dus la eșec.

Președintele sârb și prim-ministrul din Kosovo au avut prima lor întâlnire mediată la Bruxelles. Aceștia nu au putut fi de acord asupra niciunui punct de pe agendă, iar dialogul a avut rezultat interpretări diferite. Președintele sârb a susținut că Priștina nu este deschisă niciunui compromis. De cealaltă parte, prim-ministrul din Kosovo a spus că întâlnirea a fost constructivă și că este optimist.

Președintele sârb Aleksandar Vučić, susține că delegația nu dorește să îndeplinească înțelegerile anterioare și a cerut insistent recunoașterea independenței. Vučić a adăugat că nu o să renunțe la dialogul mediat de Uniunea Europeană. De asemenea, cei doi se vor întâlni din nou la discuții înainte de sfârșitul lunii iulie. Curtea a oferit o altă viziune asupra ședinței, spunând că din 4 propuneri oferite delegației sârbe, 3 au fost respinse.

Reprezentantul Uniunii Europene pentru dialogul între Belgrad și Priștina, Miroslav Lajčák, a declarat că întâlnirea nu a fost ușoară. Liderii Serbiei și Kosovo au semnat acorduri separate cu Statele Unite, dar niciun semnatar nu pare pregătit să facă compromisuri. Între timp, Serbia face apel la Rusia pentru consolidarea capacitaților armatei, potrivit anunțului ministrului rus al apărării Sergei Shoigu.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background