Mușamalizarea cazurilor de abuzuri asupra copiilor români + „scandalul sexual” de la PSD

Postat de pe 22 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În ediția de miercuri a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a adus în prim plan o statistică îngrijorătoare și de-a dreptul alarmantă care ne arată că în România 4 din 5 cazuri de abuz sexual asupra copiilor sunt clasate.

Cel mai des, sunt complet ignorate și băgate sub preș cazuri foarte grave, printre care se numără, în proporție de 92%, acuzațiile de racolare a minorilor pentru scopuri sexuale. Iosefina Pascal a prezentat cum 80% din cele 18.549 de sesizări din ultimii 6 ani cu privire la abuzuri asupra copiilor s-au ‘soluționat’ cu clasarea sau renunțarea la urmărirea penală.

„Realizați despre ce vorbim aici? Presupunând că e un copil per sesizare și că nu sunt mai mulți, vorbim despre peste 14.000 de copii ale căror vieți au fost distruse! Trebuie soluționate aceste sesizări, indiferent că se probează sau nu!”, a insistat jurnalista. România, din păcate, este vârf de lance în ceea ce privește traficul de copii, după cum a prezentat Iosefina.

Oamenii rămân șocați de cazul fraților Tate care, cel mai probabil, au venit în România tocmai pentru a profita de pasivitatea organelor de justiție care nu soluționează această problemă extrem de apăsătoare a traficului de minori. Unde sunt acum ONG-urile care apără victimele abuzurilor și ale traficului de persoane? Dacă ar fi mai multe voci care să ridice nivelul de conștientizare cu privire la traficul de minori, s-ar rezolva poate mai rapid și mai ușor întreaga problemă. S-ar reglementa niște pedepse exemplare pentru traficanții de copii și pentru pedofili, ar fi trași la răspundere procurorii care clasează dosare într-o veselie deși este sesizabil cu ochiul liber că România se confruntă cu o imensă și extrem de tristă problemă. Dar nu, la noi se perpetuează acest real dezastru, lăsând loc mai multor alde frații Tate să vină în acest paradis al infracționalității.

Scandalul sexual de la PSD

Deși zeci de mii de copii sunt abuzați, pare că România este preocupată de altceva, cum ar fi scandalul sexual în care ar fi implicat Marius Budăi, actualul ministru al Muncii. Libertatea a dezvăluit că ministrul Muncii ar fi avut mai multe derapaje la adresa femeilor la reuniunile PSD de la Olimp, din august 2022, și de la Sinaia, din ianuarie 2023. Marius Budăi și-ar fi sunat mai multe colege noaptea, după ce a consumat alcool, iar liderul PSD i-ar fi cerut să nu mai bea. Întrebată despre acest caz, Gabriela Firea, ministrul Familiei, a declarat că victimele ar trebui să iasă în față și să depună mărturie, ceea ce nu a fost o afirmație prea inspirată.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background