Monica Tatoiu la Golden Hour: Problemele din sistemul de învățământ din RO și dezastrul drogurilor

Postat de pe 13 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, Monica Tatoiu a vorbit despre problemele din sistemul de învățământ din România, scoase la iveală de începerea noului an școlar și de evenimentele grave ce deja se petrec în rândul elevilor: de la obligativitatea vaccinării, la consumul de droguri generalizat și bătăile dintre copii.  

Una dintre marile probleme ale sistemului de învățământ din România, în viziunea Monicăi Tatoiu, este aglomerarea orarului cu materii în plus care nu fac altceva decât să bulverseze elevii. Copiii au câte 5-6 ore pe zi, de luni până vineri și învață multă materie pe care nu o pot asimila cu ușurință în loc să învețe foarte bine noțiunile de bază, iar restul materiilor să fie facultative, așa cum a sugerat Monica Tatoiu. Noua lege a educației introdusă de guvernanți este o bătaie de joc absolută la adresa copiilor, incluzând vacanțe și pauze mult prea frecvente, cu structurarea anului școlar pe module ș.a.m.d.

Problema drogurilor din școli și a consumului generalizat în România provine și din condițiile vitrege de trai ale tinerelor generații, care se simt constant presate și stresate de viitorul lor, se simt apăsate de ideea că nu-și vor putea depăși niciodată condiția, că nu vor avea resursele necesare să-și cumpere o casă, să întemeieze o familie și să se împlinească în viață. Acești factori de stres constant sunt principalul motiv pentru care tinerii caută să se refugieze în consumul de droguri, potrivit spuselor Monicăi Tatoiu. Familiile sunt cele care ar trebui să se preocupe mai mult de bunăstarea și educația copiilor, pentru a-i îndruma corect și pentru a preveni dezastrele provocate de vicii. Altminteri, părinții ar trebui să fie sancționați pentru că nu au putut să-și salveze odraslele.

Copiilor din ziua de astăzi le lipsește cu desăvârșire gândirea critică, pentru că sistemul de învățământ pare să-i îndobitocească mai mult decât să îi ajute să evolueze. Politrucii de la guvernare ne distrag atenția de la alte probleme extrem de grave din sistem, fie ele de natură economică sau legate de sistemul de învățământ, prin faptul că se laudă că vor soluționa problema drogurilor, deși nu au resurse, nu au idei eficiente și sunt neputincioși în fața unui fenomen extrem de grav care distruge tinerele generații și nu numai.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background