Mohammad Murad: libertatea ori o ai pe de-a întregul, ori nu o ai deloc!

Postat de pe 28 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Invitat special în cadrul celei mai recente ediții a emisiunii „Dincolo de propagandă”, prezentată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Mohammad Murad a vorbit despre libertatea ce tinde să fie mai mult o iluzie în România și chiar Europa anului 2022, despre afaceri și capitalismul sălbatic și despre planurile sale ca om politic.

Mohammad Murad, afacerist de succes și proaspăt politician implicat în aducerea bunăstării oamenilor, a început prin a scoate în evidență o realitate profund tristă și dezamăgitoare: „Avem de-a face cu o criză morală la cel mai înalt nivel. Niciodată valorile europene nu au fost la un nivel atât de jos!”. Europa a dat startul unui curent care presupune renunțarea la toate valorile morale: familie, religie, biserică, și impune aberații în spatele cărora se află, de fapt, interese comerciale.

„Multinaționalele au devenit mai puternice decât statul! Este o mare problemă care trebuie rezolvată!”, afirmă cu fermitate Mohammad Murad. Afaceristul susține că noul capitalism sălbatic care a prins contur în ultimele decenii este ceva mult mai grav chiar decât comunismul. Asta pentru că se creează un context exagerat de concurențial, iar generațiile cu potențial care vin din urmă nu mai au oportunități. „Copiii sunt învățați de mici să fie angajați la stat sau la multinaționale. Nimeni nu-i învață să devină antreprenori”. Mohammad Murad susține cu tărie că omul trebuie să rămână liber, ori contextul creat și faptul că sistemul tinde spre a fi închis nu le oferă oamenilor șansa să se afirme, transformându-i, inevitabil, în sclavi ai sistemului. „Dacă vrei să fii pe picioarele tale, nu mai ai efectiv loc, pentru că totul este dictat de companiile mari!”, subliniază Mohammad Murad.

Cruntul adevăr este că trăim într-o minciună, alinați de iluzia libertății. Mai ales în România, totul este dictat din afară, iar de suferit au producătorii locali, care muncesc extrem de mult și nu au rezultatele meritate. „Libertatea aparent este a ta, dar în realitate 24/24 de ore ești nevoit să faci ce vor alții ca să poți trăi!”, accentuează Mohammad Murad.

Măsurile pe care Mohammad Murad își propune să le ia din postura sa de co-președinte al ALDE

Mohammad Murad observă că, din păcate, guvernanților le lipsește bunul simț și cheltuiesc banii contribuabililor pe lucruri care nu aduc bunăstare cetățenilor. Mohammad Murad se ghidează după un principiu personal: „Nu contează atât de mult doctrina în zilele de astăzi, pentru că sunt atât de multe probleme în România, încât politicianul trebuie să fie ca un organ al poliției, mereu gată să ajute”.

Afaceristul este de părere că un politician trebuie să fie neapărat un om cu o experiență vastă și el întotdeauna trebuie să aibă ceva de oferit cetățenilor: investiții, sfaturi, soluții bazate pe experiență sau ajutor de orice tip. „Cu cât putem produce mai mult, cu atât putem așeza țara mai repede pe traseul cel bun”, declară Mohammad Murad. România are nevoie de oameni cu mult curaj și de condiții mai bune de trai. Trebuie schimbată această stagnare continuă din politică și trebuie înlocuită cu acțiune și implicare, cu un program bine stabilit și cu o mentalitate deschisă, concluzionează Mohammad Murad.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background