‘Toată lumea vrea să urce în BRICS Express‘. Consecințe fatale asupra SUA!

Postat de pe 28 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, moderată de Andrei Gușă, s-a vorbit despre cum BRICS a devenit peste noapte cea mai căutată alianță! Petru Romoșan analizează tendința statelor asiatice, dar nu numai, de a se alătura BRICS, considerând această alianță ca fiind salvarea lor.

Analistul Petru Romoșan amintește despre un articol-reper, scris de brazilianul Pepe Escobar, intitulat ‘Toată lumea vrea să urce în BRICS Express‘. Sunt foarte multe state care consideră că salvarea lor poate veni odată cu aderarea la BRICS. Spre exemplu, Iranul a intrat în Organizația pentru Cooperare de la Shanghai, o alianță similară cu BRICS-ul și ale cărei interese și scopuri se intersectează cu cele ale BRICS. Țările care anul acesta și-au exprimat dorința de aderare la BRICS au fost: Argentina, Egipt, Indonezia, Kazahstan, Nigeria, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Senegal și Thailanda.

Petru Romoșan explică faptul că BRICS reprezintă o alternativă la G7, care era o lume exclusivistă și cuprindea doar o mică parte a umanității care se considera superioară față de toți ceilalți. Odată cu intrarea Arabiei Saudite și a Emiratelor Arabe Unite în BRICS, consecința majoră va fi ‘dedolarizarea‘. Asta pentru că cele două state anterior menționate, deși nu sunt singurele, au reprezentat coloana vertebrală a dolarului, datorită abundenței de resurse. Această schimbare poate duce la prăbușirea SUA, potrivit lui Petru Romoșan.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background