Ministrul Educației anunță că vacanța de vară trebuie să fie mai scurtă

Postat de pe 1 iulie 2021

„Începând din toamna anului 2022 vom face tot posibilul, vom prezenta argumente astfel încât ele să fie acceptate de părinți, de profesori, de decidenți, pentru că noi avem nevoie de o perioadă mai mare de cursuri”, a declarat ministrul Educației la Digi24. Sorin Cîmpeanu a repetat faptul că România are unul dintre cele mai scurte durate a cursurilor dintr-un an școlar și că vrea o durată mai lungă a acestora.

Întrebat dacă asta înseamnă reducerea vacanței de vară, Cîmpeanu a spus că „perioada de vacanță de vară trebuie să fie mai scurtă, nu ai cum să mărești perioada de cursuri decât având o vacanță mai scurtă”.
Sorin Cîmpeanu: „Structura anului școlar pentru anul școlar 2021-2022 este deja stabilită. Mai departe, din toamna anului 2022 am făcut publică opinia mea, pe care o susțin, este nevoie de o creștere a duratei cursurilor. Suntem printre ultimele țări europene din punct de vedere al duratei cursurilor. Pierderile suferite pe perioada crizei sanitare au fost foarte mari, nu numai în România, e drept, ele trebuie să fie recuperate în timp. Pentru asta, mai mult decât oricând este nevoie de o durată mai mare a perioadei de cursuri.

Vacanța de vară mai scurtă înseamnă exact ceea ce am spus, perioadă de cursuri mai lungă. Este nevoie de acest lucru, pentru asta este nevoie însă de accept. În momentul în care am făcut propuneri pentru extinderea perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021 – 2022 acestea nu au fost acceptate.”


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background