Profesorii vor da feedback despre școala în care lucrează, relația cu inspectoratul și despre sistemul de Educație

Postat de pe 1 iulie 2021

Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației  a vorbit la Conferința națională „Școli curate” și despre posibilitatea ca părinții să aibă o fișă de feedback la rândul lor pentru că „nu suntem într-o poziție în care ne permitem, într-o democrație reală, ca unii să dicteze și alții doar să execute fără să-și poată exprima un punct de vedere”

„Mă bucur foarte mult că am reușit, în această primăvară, să aducem elevii, ca un prim pas, ca o prima categorie, mai aproape de conducerea și evaluarea vieții în școală prin metodologia de feedback. Sperăm să urmeze și părinții. O să urmeze și o metodologie – pot să spun asta și public acum, deși este doar la nivel de proiect – o metodologie prin care profesorii să poată, la fel, anonim, să contribuie la îmbunătățirea condițiilor în școala în care lucrează, sau la nivel de inspectorat și, de ce nu, la nivel de sistem. Pentru că, personal, cred – și știu că, domnul ministru, îmi împărtășești viziunea aceasta – cred în implicarea tuturor actorilor care participă la un sistem de guvernanță, pentru că nu suntem într-o poziție în care ne permitem, într-o democrație reală, ca unii să dicteze și alții doar să execute fără să-și poată exprima un punct de vedere. La urma urmei se ia o decizie, însă exprimarea punctului de vedere și contestarea cu argumente constructive a unei decizii sunt binevenite din toate părțile”, a declarat Szekely.

Secretarul de stat a vorbit și despre schimbarea modului de finanțare în care acum școlile primesc bani, este vorba despre principiul finanțării per elev, introdus de Legea 1/2011. Szekely a spus că acesta „și-a atins limitele” și că „trebuie să mergem cumva înspre un model care să combine finanțarea per elev cu o finanțare bazată pe performanță”.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background