Prințesa Diana ar fi împlinit astăzi 60 de ani. William și Harry inaugurează o statuie în memoria mamei lor

Postat de pe 1 iulie 2021

Autor: Adrian Lambru

Astăzi, 1 iulie, Diana, Prințesă de Wales, ar fi împlinit vârsta de 60 de ani. Cu ocazia acestei zile, fii acesteia, Harry și William vor dezveli o statuie amplasată în grădinile Palatului Kensington din Londra.

Statuia care îi este dedicată va fi dezvelită în „grădina ascunsă” de la Kensingon Palace. Fosta proprietate a Dianei a devenit în prezent reşedinţa oficială a prinţului William.

Statuia a fost comandată de cei doi frați în 2017. La acel moment, William și Harry spuneau că speră ca statuia mamei lor să-i ajute pe vizitatorii palatului să „reflecteze la viața ei și la moștenirea lăsată de aceasta”.

Prinţul Charles, fostul soț al Prințesei Diana, nu va participa la ceremonie, potrivit unuia dintre apropiaţii săi citaţi de Sunday Times. Acesta nu doreşte „să redeschidă răni mai vechi”.

Prinţesa de Wales, supranumită Lady Di, a decedat în urma unui accident de automobil petrecut la Paris în 1997. Prințesa Diana a fost căsătorită cu Prințul Charles, fiul Reginei Elisabeta a II-a, între anii 1981 și 1996.

Ce se întâmplă între William și Harry

Ceremonia are rolul de a arăta că, la aproape 24 de ani de la moartea sa, prințesa nu a fost uitată. Pe lângă omagiul adus fostei prinţese britanice, ceremonia mai are încă o miză. Publicul este interesat să afle dacă reîntâlnirea celor doi fraţi poate cu adevărat să atenueze tensiunile dintre Familia Regală și cuplul Harry-Meghan.

„William nu a vorbit cu Harry în timpul recepţiei organizate la Castelul Windsor ce a urmat funeraliilor, temându-se că subiectul conversaţiei lor ar fi putut să fie divulgat imediat de Meghan prin intermediul jurnalistei Oprah Winfrey sau pe reţelele de socializare ale ducilor de Sussex”, a dezvăluit Robert Lacey, un istoric specializat în chestiuni legate de familia regală britanică.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background