Ministerul Digitalizării n-are IT-iști! Bonus: Ministerul Finanțelor se digitalizează cu Amazon

Postat de pe 27 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Ministerul Digitalizării are angajați doar 20 de IT-iști dintr-un necesar de peste 300, a anunțat Iosefina Pascal în partea a doua a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM.

Salariul unui IT-ist ajunge undeva între 2000 și 2500 de euro. Bineînțeles că Ministerului îi convine mai mult să încheie contracte de consultanță, în loc să plătească câteva sute de angajați. Poate foarte bine să colaboreze cu o firmă de IT, formată din unul, doi, trei oameni, pe care o plătește o dată pentru un anumit serviciu și apoi gata.

Având în vedere lipsa de personal, este destul de dificil să acceptăm ce au anunțat ei, și anume că se va implementa identitatea digitală din luna mai a anului în curs. Sau, dacă se va implementa, ne vom trezi că nu ne merg conturile și n-are cine să ne ajute pentru că Ministerul nu are angajați. Practic n-am mai exista pentru cât timp ar dura acea defecțiune.

Ministerul Finanțelor vrea să contracteze pe consultanță firma Amazon pentru a schimba serviciul public digital din temelii. Ies acum la suprafață minciunile lor de la începutul demarării acestui proiect, când susțineau sus și tare că treaba merge brici. Iată că nu este așa, sistemul este la pământ și este nevoie de o firmă ca Amazon ca să salveze această catastrofă. Asta ignorând faptul că România este una dintre cele mai avantajate țări când vine vorba de resursa umană în acest domeniu al IT-ului. Avem IT-iști de top, dar, bineînțeles, muncesc în afară sau în corporații cu capital străin pe bani grei. De ce nu au și IT-iștii noștri buni loc la stat?

De ce trebuie să ne încurcăm cu firme de tipul Amazon? Vorbim, totuși, de datele cetățenilor. „Progresul la noi e că se mută dosarul cu șină din planul fizic în online sau că acum te pun ăștia să depui hârtii virtuale și ajungi să-ți scoți peri albi încercând să înțelegi de ce nu funcționează platforma lor”, a încheiat Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background