Golden Hour cu Jessie: Alexandra Păcuraru, rolul de mamă și moderator al emisiunii România Suverană

Postat de pe 27 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, prezentată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, jurnalista și moderatoarea de la Realitatea Plus, Alexandra Păcuraru, și-a deschis sufletul în fața spectatorilor, povestind frânturi din viața sa de femeie puternică, independentă, cu o carieră stabilă, dar ne-a dezvăluit și latura ei sensibilă, alimentată în special de familia sa frumoasă de care are grijă din toată inima.

Alexandra Păcuraru în postura de femeie și mamă

Alexandra Păcuraru este, după cum bine știți, moderatoarea emisiunii România Suverană de la Realitatea PLUS. Pe lângă rolul de jurnalistă, Alexandra Păcuraru este în primul rând om, iar atunci când reușește să-i ajute sau să-i facă fericiți pe cei din jur se simte și ea împlinită și se încarcă de energie pozitivă; este o femeie splendidă, mamă a patru copii, pe care i-a adus pe lume cu ajutorul bunului Dumnezeu pe care Îl ține mereu aproape de sufletul său.

„’Meseriade mamă este cea mai grea, dar și cea mai frumoasă, cea care te împlinește cel mai mult. Îmi place să fiu mamă, îmi place să gătesc, îmi place să vorbesc cu fiecare în parte. Am patru caractere puternice, patru personalități diferite, și cu fiecare trebuie să-mi aleg cuvintele, să-i împac, să-i motivez. Deci este provocator, dar este și extraordinar de frumos!”, a mărturisit Alexandra Păcuraru în cadrul emisiunii Golden Hour cu Jessie.

Pentru că ne apropiem cu pași repezi de 8 Martie, Ziua Femeii, este un prilej bun să sărbătorim simpla existență a femeilor din viața noastră și să le mulțumim pentru tot ce fac pentru noi. Un astfel de exemplu de femeie-model este și Alexandra Păcuraru, care reușește să își împartă timpul în așa fel încât să le facă pe toate. Acordă o grijă specială creșterii copiilor săi, împreună cu soțul ei, implicându-se activ în educația lor. Cu toate acestea, Alexandra Păcuraru a povestit cu tristețe în suflet că există un regret ce o apasă: suferă că nu poate să fie alături de ei să le spună povești seară de seară.

„Când ajung acasă, de obicei la 12-1 noaptea, îmi citesc mesajele și văd foarte multe povești de viață împlinite în urma intervenției mele și a colegilor noștri. Li se oferă oamenilor o speranță pe care nu au mai primit-o în ultimii ani. Acestea sunt momentele de bucurie care îmi dau combustibil să merg mai departe, să fac acest compromis, și am garanția că nu fac lucrurile greșit. Am garanția că ai mei copii, când vor fi puțin mai mari, vor ști din ce motiv mami nu le-a spus povești noaptea. Am făcut totul pentru ei, pentru că îi iubesc și îmi doresc ca în urma mea să las o lume mai bună”.

Jurnalista Alexandra Păcuraru

Alexandra Păcuraru a povestit în exclusivitate la Gold FM care a fost parcursul său în ceea ce privește cariera. Se pare că aceasta nu și-a dorit dintotdeauna să devină jurnalistă. Inițial a avut alte planuri, aspirând la o meserie mai artistică, dar cochetând totuși cu lumea televiziunii, drept pentru care a dat la regie film. După un an și-a dat seama că nu este tocmai ce i se potrivește, a studiat limbi străine în paralel, însă momentul decisiv care i-a hotărât parcursul în viață a venit mai târziu.

„Titus Munteanu a avut rolul definitiv în viața mea din acest punct de vedere. I-a plăcut foarte mult naturalețea mea, empatia, simplitatea și mi-a spus ‘hai să încerci; s-ar putea să-ți placă’. Nu știu cât de mult mi-a plăcut la TVR2, eram plină de emoții, dar de acolo, fiind vegană, am acceptat oferta de a veni la Realitatea și de a face ‘Fresh Refresh’, emisiune în care le împărtășeam telespectatorilor din propria mea experiență cum să aibă o viață sănătoasă. A urmat preluarea emisiunii ‘Acasă la oamenii realității’, unde am căutat să evidențiez personalitățile marcante și frumosul din oameni”

Anul acesta a luat naștere și proiectul „România Suverană”, iar Alexandra Păcuraru a recunoscut că a fost o mare provocare pentru ea, pentru că niciodată nu s-a simțit atrasă de politică, însă mereu a fost preocupată de problemele sociale. Astfel emisiunea a devenit un real proiect de suflet pentru realizatoarea TV și aceasta se zbate din răsputeri să continue să aducă speranță, dar și motivație, în sufletele românilor, indiferent de cât de drastice sunt sancțiunile pe care CNA-ul le aplică.

Întrebată cum face față criticilor constante, Alexandra Păcuraru a declarat că are momente în care îi trece fugitiv prin minte că ar vrea să renunțe tocmai pentru a nu-și pune în pericol familia. În aceeași clipă, jurnalista își dă seama că deja a fost pus în mișcare un mecanism care ar putea avea puterea să readucă țara pe calea cea dreaptă. „Mă gândesc că toți au făcut asta cu noi, românii; ne-au abandonat. Eu nu pot să fac asta, niciodată nu am făcut-o”, a punctat jurnalista.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background