Digitalizarea Ucrainei pe șustă. 0 măsuri în cazul Bâstroe. Mărturii șocante ale mercenarilor

Postat de pe 27 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Comisia Europeană a hotărât să trimită o echipă de inspectori în Delta Dunării pentru a verifica situația de la fața locului. Experții au avut de-a face cu aceleași nereguli pe care le-a sesizat și statul român, în special lovindu-se de o totală lipsă de cooperare din partea ucrainenilor, după cum a prezentat Iosefina Pascal în prima parte a emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM.

Între timp, a apărut și un raport furnizat de Institutul pentru Protecția Mediului în care se precizează foarte clar că lucrările începute de ucraineni pe Canalul Bâstroe vor avea un impact imediat asupra Deltei Dunării, avertizându-se în special asupra dispariției unor specii protejate, cum ar fi sturionii. Un alt aspect extrem de bizar este tocmai faptul că autoritățile se mișcă foarte lent, măsurătorile durează o veșnicie, nu mai spunem de măsurile propriu-zise sau sancționarea ucrainenilor care pare că se va întâmpla undeva la calendele grecești.

Ucraina a devenit vedetă în ultimele săptămâni, asta pentru că se remarcă numai prin acțiuni negative. Se pare că Ucraina se digitalizează pe banii Uniunii Europene, solicitând 17,5 milioane de euro, fără însă să respecte condițiile statului de drept. Ministrul Fedorov anunță că se dorește digitalizarea cât mai rapidă a Ucrainei, dar și îmbunătățirea aplicației ce permite crearea unei identități digitale. „Totuși, de ce e preocupată Ucraina acum de digitalizare, în condițiile în care 40% din economie e distrusă din cauza bombardamentelor?”, a evidențiat jurnalista, explicând că multe regiuni din Ucraina nu au curent electric sau nu au nici măcar apă sau hrană.

Tot la capitolul știri din Ucraina, avem mărturiile cutremurătoare ale mercenarilor care au luptat pe frontul ucrainean. ABC News a prezentat un interviu cu un mercenar american care a decis să lupte în Ucraina în urma înrolării în Legiunea internațională a Ucrainei. Soldatul dezvăluie că durata de viață a unui mercenar care luptă pe câmpul de luptă din Bahmut este de aproximativ 4 ore, asta din cauza lipsei de coordonare și de leadership militar. Luptele sunt haotice, nu există o coordonare bună, iar muniția este adesea insuficientă, potrivit mărturiilor mercenarilor.

Oamenii ajung să se ducă în Ucraina de bună voie după ce li s-au vândut gogoși că vor primi cine știe ce sume sau avantaje. După cum se poate observa din mărturiile mercenarilor intervievați, realitatea este cu totul alta, una extrem de dură și de chinuitoare, iar soldații care fie luptă pentru o cauză, fie luptă pentru bani, realizează că au fugit după o iluzie și că viața lor ar putea să se termine în doar 4 ore.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background