Mihai Rusu: Președintele Chinei Xi se reîntoarce la practicile lui Mao

Postat de pe 1 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Mihai Rusu a analizat acțiunile din ultima vreme a trei președinți deosebit de importanți la nivel global: Vladimir Putin și felul în care acesta s-a comportat la înmormântarea lui Evgheni Prigojin, Xi Jinping și vizita sa în Urumqi, capitala provinciei Xinjiang, acolo unde locuiesc uigurii și unde președintele chinez a arestat un milion de uiguri, și Donald Trump care face din acuzarea sa o rampă de lansare pe scena politică.

Plecând de la summitul BRICS, președintele chinez Xi Jinping a făcut o escală la Urumqi. Xi Jinping este un produs comunist al lui Mao și este exponentul Revoluției Culturale Chineze din 1966-1976. Această revoluție a reprezentat o isterie culturală a lui Mao Zedong, transformată în crime împotriva așa-zișilor dușmani ai socialismului. Au avut loc deportări, trimiteri în lagăre de muncă, spălări pe creier, distrugeri. La Urumqi, Xi Jinping a avut o întâlnire cu toate cadrele de partid din regiune, unde președintele a explicat necesitatea tuturor acestor măsuri luate până acum pentru „stabilitatea socială”.

Politica lui Xi Jinping urmărește în primul rând să țină sub control toate aceste etnii care-și cer drepturile etnice și care, din acest motiv, ajung să fie pedepsite. Se interzic limba sau dialectele din această zonă, lăcașele de cult și se impune mandarina și construirea unor clădiri chinezești. Asistăm, în anul 2023, la o reîntoarcere la politica instituită de Mao în anii ’66-’76. Un reprezentant al ONU din departamentul ce ține de drepturile omului a condamnat acest comportament, declarând că la Xinjiang au avut loc crime împotriva umanității realizate de către Partidul Comunist Chinez, partid care a respins și negat aceste acuzații.

Vladimir Putin prezent la înmormântarea lui Evgheni Prigojin, Profitorii de pe urma morții lui Prigojin vor fi cei din Ministerul Apărării, care vor coopta trupele militare private

În urmă cu 3 zile a avut loc înmormântarea lui Evgheni Prigojin, decedat într-un accident aerian. Președintele rus, Vladimir Putin, a participat la funeralii, stârnind un val de opinii controversate în presă. Purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale a declarat anterior ceremoniei că Vladimir Putin nu va participa din cauza programului său foarte încărcat.

Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că în Rusia nu există întreprinderi militare private din punct de vedere juridic, deși Rusia are 15-16 astfel de întreprinderi care ar funcționa, practic, în ilegalitate. Acestea operau în străinătate și s-a folosit acest artificiu juridic pentru ca Rusia să nu fie angajată în conflicte în mod oficial în țările unde astfel de trupe erau prezente. Totodată, aceste întreprinderi au primit denumirea de „societăți militare private”. Cei care au de câștigat după moartea lui Evgheni Prigojin sunt conducătorii Ministerului Apărării Naționale, care vor subordona acum aceste societăți militare private și le vor pune să depună jurământul în fața statului rus și în fața armatei ruse.

Mihai Rusu: Încă de când Hunter Biden a ajuns în consiliul de administrație al Burisma a fost clar că în spate au fost interese financiare!

Donald Trump este acuzat de înșelătorie electorală în statul Georgia, iar avocații săi se luptă să obțină o amânare a procesului până în 2026 în eventualitatea în care Trump va fi numit președinte în 2024 și va putea beneficia de imunitate. Lui Donald Trump îi permite Constituția să candideze, cu condiția să fie înaintat drept candidat al republicanilor.

Joe Biden, în schimb, nu pare să mai aibă vreo șansă să mai candideze, apărând noi dezvăluiri din partea fostului procuror general al Ucrainei, Viktor Shokin, care a dezvăluit corupția de proporții a clanului Biden. Mihai Rusu a subliniat din start că în momentul în care Hunter Biden, fiul lui Joe Biden care era vicepreședinte pe atunci, a ajuns în consiliul de administrație al Burisma, a devenit clar că acolo se ascund mari interese financiare. Este absolut uimitor cum Joe Biden continuă să-și apere fiul, deși există dovezi incontestabile ale corupției sale. Este foarte posibil ca Joe Biden să dețină informații compromițătoare despre Zelenski, altminteri este bizar modul în care președintele ucrainean acționează împotriva corupției la nivelurile mici, dar când vine vorba despre marile acte de corupție nu ia nicio măsură.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background