Mărgineanu: Românii să încerce să pară ceea ce sunt! Îl apreciez pe Ciolacu pentru că nu-i fățarnic

Postat de pe 24 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Mihai Mărgineanu a analizat din perspectivă personală diversele evenimente publice care fac agenda românilor.

Din punct de vedere civilizațional, în societatea de astăzi, de la toleranța de tip creștin care a făcut parte din caracterul românilor și de la dorința de conviețuire inclusiv cu minoritățile, dorință pe care românii au exprimat-o și au pus-o în practică de-a lungul istoriei, se trece la o serie de exagerări ce includ ofensiva LGBT-ismului, a climatismului, a vaccinismului și alte astfel de curente care sufocă de fapt societatea. Mihai Mărgineanu a făcut observația că deja aceste grupări, consolidate în jurul unui crez de tipul LGBT, Climate Change ș.a., au devenit chiar partide de extremă stânga. Explozia aceasta de opinii a fost încurajată și de apariția rețelelor de socializare folosite drept platformă pentru propagarea diverselor mesaje.

Din postura sa de pilot de avioane și, prin prisma acestei meserii, din postura de bun cunoscător al meteorologiei, Mihai Mărgineanu a subliniat cât de aberante sunt știrile alarmiste despre încălzirea globală și despre temperaturi extreme. S-au mai înregistrat în România și în alte perioade de-a lungul ultimului secol temperaturi de peste 40 de grade, ceea ce este perfect normal în sezon estival.

Mihai Mărgineanu l-a cunoscut pe Marcel Ciolacu încă de dinainte ca acesta să devină președinte al PSD sau prim-ministru. Deși nu este fan PSD, Mihai Mărgineanu îi recunoaște totuși lui Marcel Ciolacu calitatea de a nu fi fățarnic și este optimist că noul premier va face treabă bună în Guvern. Cu toate acestea, România este complet debusolată, pentru că cetățenii săi își iau ca reper modele complet eronate. Totuși, oamenii care vor să se informeze, să învețe și să rămână conectați la realitatea de facto o fac, iar acest lucru se reflectă în comportamentul lor și în felul în care sunt crescuți o bună parte dintre copiii României.

Muzica din România a trecut de la a fi un mijloc artistic prin care interpreții să transmită publicului o stare, la a fi un produs impus în grilele de emisie ale radiourilor din partea marilor producători, melodiile de astăzi fiind alterate cu tot felul de sunete electronice care distrug farmecul instrumentelor.

Pentru a combate stresul zilnic și toate supărările ce-l împovărează, românul ar trebui să nu mai piardă timpul inutil, să nu se lase subjugat de telefon, să se informeze pe cont propriu și să citească mai mult, dar mai ales să fie sincer cu el însuși, să fie el însuși și să nu mai pozeze în ceva ce nu este și să-și urmeze adevărata menire.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background