Manipularea anticipatelor și sondajul ȘOCANT!

Postat de pe 8 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Posibilitatea alegerilor anticipate în România este analizată în prima parte a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de marți, moderatoarea Iosefina Pascal prezentând care sunt interesele și cine ar avea de câștigat.

Sunt mulți cetățeni nemulțumiți, care consideră că nu sunt reprezentați corect și care vor alegeri anticipate. Este foarte clar că încrederea în partidele de guvernământ scade de la an la an, la fel și încrederea în guvernul României și în Parlament. „Având în vedere sondajele politice și trendul descrescător al partidelor, concluzionez că singurii beneficiari reali ai unor alegeri anticipate sunt cei a căror scădere s-ar opri, adică PNL și PSD. Excepție ar face UDMR, care are electorat constant și fidel”, afirmă Iosefina Pascal.

Oamenii nu realizează că tocmai partidele acestea au de câștigat, oprind căderea din sondaje și  profitând de situația partidelor suveraniste care nu s-au închegat încă. Astfel, cei care sunt acum la putere sunt pe cale să profite de contextul social și politic pentru a provoca alegeri anticipate în urma cărora să revină la putere.

„Varianta alegerilor anticipate nu a apărut întâmplător, cred că este un plan al lor”, spune jurnalista avertizând că „sunt 70% dintre români care nu au votat și nu cred că vor vota prea  curând, deoarece nu există un mesaj puternic, unitar, nu există un proiect de țară, dar și din cauza incapacității unor lideri de a coexista, din orgoliu, din interes”.

Încrederea în partenerii României și în alianțele din care facem parte

Jurnalista menționează sondajul LARICS, comandat de Ambasada SUA, care face o comparație interesantă între anii 2021 și 2022 și care arată cotele sau gradul de încredere în partenerii și coalițiile din care România face parte. Astfel, încredere românilor în SUA în 2022 este de 11,5% față de 39,3% în 2021, o scădere uriașă, spune jurnalista, anticipând, însă, că e posibil ca în urma alegerilor de acum din America această opțiune să se schimbe.

Încrederea în UE conform acestui sondaj este de 39% în 2022 față de 59% în 2021, iar motivele scăderii sunt poziția pro-război, modul cum gestionează uniunea criza climatică, impunând țărilor membre măsuri falimentare. Alte cauze îi include pe politrucii noștri care dau vina pe UE pentru incompetența lor în loc să se opună măsurilor ce contravin intereselor naționale.

Față de NATO românii au încredere în proporție de 53% anul acesta, față de 67% în 2021, iar scăderea de încredere se datorează faptului că oamenii se tem din ce în ce mai tare de o escaladare a conflictului din Ucraina sau de o atragere a noastră în acest conflict, observă Iosefina. În favoarea încetării războiului din Ucraina se situează 77% dintre români, considerând că se neglijează problemele stringente ale României.

Românii cred în proporție de 74% că inflația și creșterea aberantă a costurilor vieții n-au legătură cu războiul, ci cu politicile greșite ale guvernanților!

„Românii sunt asumați, bine informați, de aceea se doresc alegeri anticipate, acest procent mare însemnând că cel puțin trei sferturi dintre cetățeni resimt gravele efecte economice, financiare ale politicilor greșite duse de guvernanți, de UE, români care se simt victime ale acestor decizii, fără a fi, însă, împotriva UE sau împotriva NATO”, concluzionează jurnalista.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background