Maia Sandu, viitorul președinte al României?

Postat de pe 1 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Ediția de astăzi a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a axat pe schița de proiect prezidențial al Maiei Sandu pentru candidatura în România, de inspirație sorosistă, lansată ieri în Deutche Welle de către jurnalistul Vitalie Ciobanu, un apropiat al președintelui Moldovei, dar și al consilierilor lui Nicolae Ciucă.

Jurnalistul Bogdan Comaroni a lansat teoria conform căreia această împingere în față a Maiei Sandu pentru a candida la președinția României este unul dintre motivele pentru care România nu a fost acceptată în Schengen. Altfel spus, se forțează o unire a Republicii Moldova cu România, inițiativa venind de la elitele globalist-progresiste care s-au întrunit de curând la Davos. În spatele acestei strategii se află tocmai planul de extindere a NATO până la granița cu Rusia, rezolvându-se astfel și problema Transnistriei odată ce aceasta va fi atribuită aceleiași alianțe militare interguvernamentale.

„Moldova poate intra în NATO prin unirea rapidă cu România, și atunci, din punct de vedere geostrategic, NATO intră într-o poziție de forță prin extindere și se duce până în Odessa, are flancul de apărare, are tot ce-i trebuie odată ce ajunge la granița directă cu Rusia”, a explicat Bogdan Comaroni. De aici a și izbucnit narativul unirii Moldovei cu România care începe să fie din ce în ce mai promovat de tot mai mulți analiști.

Candidații anului 2024

Extinzându-și teoria, Bogdan Comaroni a prezentat care ar fi cele două scenarii posibile. Ca să vină Maia Sandu la președinția României, trebuie să se înțeleagă partidele politice după ce primesc ordinul de-afară. Asta se va întâmpla dacă războiul dintre Rusia și Ucraina va intra în stand-by, potrivit spuselor lui Bogdan Comaroni. În schimb, dacă tensiunile se vor accentua și conflictul va escalada, va fi învestit Mircea Geoană drept „președinte de război”, moment în care se va face unirea cu Moldova forțat, posibil chiar pe cale militară.

Maia Sandu este varianta care convine atât PSD-ului, cât și USR-ului, chiar Forței Dreptei și AUR-ului, dar nu le convine PNL-ului, lui Ciucă și lui Iohannis. Pe de altă parte, dacă Maia Sandu ar prelua puterea în România, țara noastră s-ar putea alinia și curentelor occidentale de tip LGBT, întrucât jurnaliștii de la Chișinău spun despre președinta lor că ar putea fi lesbiană. Rămâne de văzut dacă se va merge pe varianta Maia Sandu sau dacă vin cei de la AUR cu un nou proiect unionist.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background