Puterea distructivă a inteligenței artificiale, „entitățile embrionare” și controlul populației

Postat de pe 31 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Într-o ediție specială a emisiunii „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, Clarissa Damian și Cristian Terran au vorbit despre cea mai apăsătoare problemă a umanității: inteligența artificială. Cei doi au explicat efectele negative ale inteligenței artificiale, arătând totodată că, dacă se merge prea departe, se poate ajunge chiar la preluarea controlului asupra oamenilor și asupra planetei de către astfel de tehnologii în continuă schimbare. Vom ajunge să trăim era digitalizării totale, a hibrizilor om-robot, cu „entități embrionare” făcute în laborator și cu androizi puși pe post de preoți, avocați, învățători? Toate acestea au fost dezvoltate pe larg de către Cristian Terran și Clarissa Damian în exclusivitate la Gold FM.

În jurul anului 2000 au survenit două schimbări majore care au modificat pentru totdeauna cursul normal al omenirii. În primul rând, perioada de la începutul noului secol a marcat intrarea în Era Vărsătorului. În al doilea rând, omenirea a pășit într-un nou mileniu, guvernat, conform zodiacului chinezesc, de către dragon. Mileniul trecut s-a aflat sub semnul șobolanului, animal ce trăiește în subteran, în mizerie, în continuă luptă, se perpetuează excesiv, iar dragonul, figură autoritară peste toți și peste toate, vine să schimbe complet această paradigmă.

Așa se face că așa-numitele elite mondiale, care sunt de fapt niște lideri pe care nu i-a ales nimeni și care s-au autoproclamat, se văd nevoite să arate totul pe față, dovadă fiind chiar întrunirea Forumului Economic Mondial de la Davos din această lună unde au fost puse la punct toate strategiile ce urmează a fi implementate în întreaga lume în decursul următorilor ani. Încet, încet omul este pregătit pentru dezvăluiri șocante. Majoritatea populației este fie indiferentă la aceste schimbări, considerând că nu se pot întâmpla niciodată, fie le este amorțită sau amețită conștiința și rațiunea sau logica tocmai pentru a putea fi manipulați. Există, însă, și un mic procent din populație care va avea o oarecare libertate de mișcare și care va încerca să schimbe ceva.

Inteligența artificială acaparează întreaga lume! Următorul pas: hibrizi și „copii făcuți în laborator”?

Unul dintre instrumentele cele mai eficiente pentru a controla populația este chiar inteligența artificială care s-a strecurat în viețile noastre aproape în neștire. „Mai devreme sau mai târziu, se va petrece un eveniment la scară globală și doar inteligența artificială ne va mai putea scoate din belele (aceeași inteligență artificială care a și declanșat răul, de altfel). Va fi un eveniment regizat, pus la cale de dinainte”, a precizat Cristian Terran, subliniind astfel că inteligența artificială se impune asupra oamenilor aproape ca un rău necesar.

Cea mai recentă născocire este chiar o tehnologie care le permite elevilor și studenților să copieze liberi și nestingheriți. Este vorba despre Chat GPT, un chatbot care elaborează eseuri pe orice temă în câteva secunde și care poate rezolva exerciții complexe de matematică sau fizică cu o viteză copleșitoare. Iar asta nu este tot ce poate face! „Energia anului predispune la un avans incredibil al tehnologiei, ceea ce înseamnă că și inteligența artificială va fi inclusă în tot mai multe sectoare”, a subliniat Clarissa Damian

Se pare că vor apărea și copiii făcuți în laborator, denumiți „entități embrionare” de către oamenii de știință care au dezvoltat acest proiect. Savanții susțin că aceste entități embrionare ar fi soluția perfectă pentru persoanele care nu pot avea copii, însă uită să menționeze că acești „copii făcuți în eprubetă” nu sunt oameni propriu-ziși, ci sunt niște creații de laborator, niște produse. Au mers atât de departe încât bogații care vor opta pentru pachetul premium vor putea să aleagă sexul copilului, ce culoare să aibă ochii lui, ce IQ să aibă și așa mai departe.

„De mai bine de 20 de ani, normele și valorile morale ale umanității au fost strâmbate, date deoparte, diminuate, pentru o mai bună calitate a vieții pe Terra, cum spun ei… Dar de fapt această calitate a vieții nu s-a îmbunătățit deloc, poate doar pentru unii care au beneficiat de anumite tratamente. Calitatea vieții a scăzut în special în ultimii trei ani și mai există foarte puțini oameni care să se ocupe de partea aceasta spirituală. În rest, totul este material și totul este împins către inteligența artificială”, a evidențiat Cristian Terran.

S-a mers atât de departe cu intruziunea inteligenței artificiale în viața oamenilor, încât, mai nou, roboții merg în instanță să fie avocați, în Japonia există preoți roboți, iar exemplele pot  continua. „În momentul în care inteligența artificială face totul în locul tău, ia decizii în locul tău, nu mai apuci să creezi legături neuronale și nu o să mai ai capacitatea de a analiza”, a punctat Clarissa Damian, arătând astfel că mai ales tinerii cad în capcana de a folosi mijloace mai ușoare pentru a-și rezolva temele sau sarcinile, fără să realizeze cât de mult rău își fac pe termen lung.

Toate aceste strategii fac parte dintr-un plan mult mai mare prin care se încearcă distragerea atenției de la tot ce este important tocmai pentru ca omul să devină dependent de tehnologie, de telefoane, de validarea de moment și să nu-și mai stabilească țeluri mai înalte sau să vrea să devină cu adevărat valoros. Cât mai este până ne va înlocui de tot această inteligență artificială?

Marea Resetare impusă de Forumul Economic Mondial

Cristian Terran a amintit cum însuși vicepreședintele Forumului de la Davos a declarat că „oamenii vor deveni inutili”. De aceea se și încearcă instaurarea unui control cât mai strict al populației, primele sectoare vizate fiind chiar cel alimentar și cel al sănătății. Un prim semn este faptul că alimentele de bază au ajuns deja să fie puse în cutii speciale care să prevină furturile. În plus față de acest lucru, fiecare cetățean va avea o anumită rație de alimente pe care va trebui să o respecte și va fi monitorizat prin intermediul unei cartele. Totodată, din ce în ce mai multe magazine nu le mai permit clienților să plătească în numerar, ceea ce indică o tranziție forțată către digitalizarea sectorului financiar.

Inteligența artificială are totuși nevoie de om ca să se dezvolte și să învețe anumite mecanisme. Și mai grav este faptul că noi chiar o ajutăm de bună voie și nesiliți de nimeni, în mod absolut voluntar. De ce? Pentru că telefoanele, aceste dispozitive cu care suntem atât de obișnuiți și care par atât de inofensive, ne însoțesc peste tot: la restaurant, la masă, la școală, când mergem la culcare și așa mai departe. Ei bine, așa inteligența artificială învață anumite mecanisme și anumiți algoritmi care contribuie la îmbunătățirea ei, potrivit explicațiilor Clarissei Damian. Așadar, încă mai avem o șansă să diminuăm puterea distructivă a acestei tehnologii care poate scăpa oricând de sub control.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background