Loredana Latiș la Golden Hour cu Jessie – cum să te setezi mental pentru a avea succes

Postat de pe 11 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul ediției de marți a emisiunii „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, a fost invitată Loredana Latiș, trainer, coach și președintele Academiei de Coaching România. Subiectul zilei a fost: cum să ne programăm mintea ca să avem succes.

Succesul, deși este în general asociat cu valorile materiale dobândite pe parcursul vieții, are mult mai multe dimensiuni și mult mai multe valențe decât ne-am aștepta. În același timp, succesul este subiectiv, fiecare persoană în parte definind această noțiune în funcție de etapa vieții în care se află și în funcție de nevoile sale. Loredana Latiș consideră că succesul înseamnă a trăi așa cum ne dorim astăzi.

Dincolo de succesul financiar sau succesul profesional, oamenii aspiră la ceva mai mult, la o bucurie la nivel spiritual. De aceea se întâmplă adesea ca o persoană să aibă aparent de toate, casă, mașină, o familie frumoasă, și totuși să se simtă neîmplinită sau nefericită. Aici intervine și felul în care oamenii își gestionează gândurile, spune Loredana Latiș.

„Fiecare om e responsabil pentru viața lui și totul pornește de la gândire. Dacă eu cred că nu pot, nu voi putea niciodată. Dacă eu cred în capacitățile și șansele mele, atunci îmi voi găsi resursele pentru a acționa. Trebuie să scăpăm de mentalitatea de victimă!”, demonstrează Loredana Letiș.

Cum să ne setăm mental pentru a avea succes?

Pasul numărul 1 pe care îl recomandă coach-ul Loredana Latiș este să definim concret ce înseamnă succesul pentru fiecare dintre noi. Trebuie să privim introspectiv și să ne dăm seama ce ne aduce fericirea, cum măsurăm succesul pe care vrem să-l dobândim și cum ne dăm seama că am atins un anumit țel la care am aspirat de mult timp.

Pasul numărul 2 ar fi să ne dăm seama care sunt piedicile mentale care nu ne-au permis să ajungem la succesul dorit. Poate fi vorba despre modul de a gândi, despre lipsa de încredere în sine sau chiar așteptările prea mari sau critica distructivă.

Pasul numărul 3 constă în identificarea resurselor pe care fiecare dintre noi le are și pe care le putem folosi pentru a lupta pentru idealurile noastre și pentru a depăși barierele mentale care ne împiedică progresul.

Următorul pas este construirea unui plan de acțiune. Acest pas nu poate fi urmat fără a realiza în prealabil o reeducare mentală care să ne protejeze de abandonarea dorințelor sau de inhibarea curajului.

Metode de reeducare a minții

Loredana Latiș sugerează câteva modalități prin care să ne eliberăm mintea de gânduri negative și de nocivitate. În primul rând, putem să scriem pe o foaie tot amalgamul de gânduri care ne trece prin minte pentru a ne goli creierul de negativitate și să înlocuim totul cu informații care ne interesează, cu trucuri de vindecare ș.a.m.d. De asemenea, este de preferat să ne înconjurăm de persoane optimiste sau de oameni de la care putem învăța lucruri noi. Iar cel mai bine ar fi să găsim un echilibru între minte, suflet, dorințe, nevoi și capacități atunci când luăm o decizie.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background