‘Atingeri‘ de la distanță printr-o brățară? ANAF pe OnlyFans! Controlul populației

Postat de pe 11 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de marți, moderată de Iosefina Pascal, aceasta avertizează asupra pericolului implementării identității digitale, a cardului social și a portofelului digital.

Identitatea digitală – progres sau control al populației?

„A apărut o brățară prin intermediul căreia îți pipăi partenerul de la distanță, ceva sinistru, dar care  are legătură cu trăitul la distanță, cu identitatea digitală și viața în Metaverse”, spune cu uimire jurnalista. Acest lucru se înscrie în tendința ultimilor ani de digitalizare a vieții de zi cu zi, care ar părea să îmbunătățească viața oamenilor dacă nu ar ascunde pericole grave la adresa libertății și drepturilor lor.

Această industrie a crescut în timpul ‘plandemiei‘, din cauza impunerii abuzive a distanțării sociale și a închiderii la fel de abuzive a unor activități, iar controlul autorităților asupra vieții cetățenilor se simte din ce în ce mai prezent.

„Autoritățile intră cu bocancii în viața oamenilor”, afirmă Iosefina Pascal, exemplificând acest fenomen și aducând în atenție voucherele sociale care nu sunt altceva decât tot „un mijloc de control al populației, fiind urmărite, monitorizate cheltuielile românilor” și chiar fiind amendați aceia care au îndrăznit să cumpere altceva decât produsele impuse.

„ANAF își face cont pe platforma OnlyFans, un site ușor pornografic, să vadă cine realizează venituri, pentru a putea controla banii”, este un alt exemplu oferit de jurnalistă, care observă și că acest lucru pare a fi ilegal.

Viitorul digital

Marele pericol ascuns al identității digitale va fi portofelul digital, cardurile  de orice fel deținute de cetățeni, care să fie controlate în totalitate de autorități, cu posibilitatea blocării lor în orice moment din motive mai mult sau mai puțin obiective, avertizează un avocat.

„Mă bucur că au început să vorbească și avocații, deși cam târziu, ca de obicei, deoarece lucrurile au început deja să evolueze privind controlul financiar prin intermediul identității digitale”, încheie tânăra jurnalistă Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background