Liviu Alexa prezintă vulnerabilitățile candidaților Ciolacu, Simion, Geoană, Șoșoacă, Kovesi!

Postat de pe 7 decembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Liviu Alexa a vorbit despre vulnerabilitățile principalilor candidați la prezidențialele din 2024, Ciolacu, Simion, Geoană, Kovesi, Șoșoacă, cum vor fi atacați de către adversari și care e potențialul de apărare al fiecăruia dintre ei.

Marcel Ciolacu este unul dintre cei mai experimentați lideri din PSD, un politician versatil și cu foarte mult pragmatism, potrivit descrierii oferite de Liviu Alexa. Posibilele vulnerabilități ale lui Marcel Ciolacu ar putea fi: relația extrem de nocivă pe care o are cu iubita sa, Sorina Docuz, fosta Miss Buzău, din cauză că presa scrie despre o parte din banii partidului care ajung pe mâna acestei tinere; o a doua vulnerabilitate ar putea fi „pericolul de dragnizare” a lui Ciolacu, concept pe care Liviu Alexa l-a explicat ca fiind o manie similară cu cea manifestată de Liviu Dragnea cu privire la posibilitatea unei strategii ascunse de detronare și înlocuire, în urma unui proces îndelungat de șantaj; o a treia vulnerabilitate a lui Ciolacu este reprezentată de problemele din interiorul PSD, în special de neînțelegerile cu Gabriela Firea, pe care a fost forțat să o reactiveze din punct de vedere politic după scandalul azilelor groazei. Ultima problemă identificată de Liviu Alexa este reprezentată de prezența lui Bogdan Popescu în preajma lui Marcel Ciolacu, acesta fiind consultantul și omul de încredere al premierului. Bogdan Popescu l-a însoțit pe Marcel Ciolacu în vizita de stat din America, însă prezența sa a fost discretă și insesizabilă. Întrebările pe care le adresează jurnalistul Liviu Alexa ar fi următoarele: de ce nu și-l asumă public Marcel Ciolacu pe consultantul Bogdan Popescu și dacă nu cumva acesta din urmă ar putea ajunge o vulnerabilitate pentru securitatea României prin accesul său la persoane din vârful politicii?

George Simion, liderul AUR, este, în viziunea lui Liviu Alexa, o revelație. Explicația este una simplă: dacă în urmă cu doar câțiva ani importanța lui Simion era una destul de scăzută, astăzi, prin ambiția sa și prin eforturile personale, a ajuns să fie o vedetă națională, apreciată inclusiv de tineri. Acest aspect reprezintă și o vulnerabilitate în cazul lui Simion, pentru că el a clădit AUR-ul în baza imaginii sale și are nevoie urgentă ca în următorul an să-și creeze niște organizații funcționale. O altă vulnerabilitate este faptul că manifestă o oarecare disperare în a achiziționa orice fel de oameni în partid și nu reușește să se înconjoare de personalități cu adevărat admirabile. George Simion poate deveni ținta unor impostori care văd în el omul care le poate facilita accesul în Parlament.  

Mircea Geoană este un politician care perseverează și nu înțelege că timpul său a trecut, conform opiniei exprimate de jurnalistul Liviu Alexa. Geoană a fost furat de câteva procente bune care i-ar fi putut asigura mandatul de președinte, dar adevărul este că a contribuit major la acest eșec, prin asocierea cu SOV. Geoană este, la rândul său, un profitor al comunismului și al sistemului. Mircea Geoană, fără un partid în spate, nu are șanse să aibă un scor de luat în seamă.

Diana Șoșoacă este la fel de apreciată ca George Simion și acaparează o bună parte din cetățenii țării care sunt sătui și furioși din cauza minciunilor politrucilor. Aruncarea ei în derizoriu este o greșeală, pentru că, dincolo de excesele caracteristice, Diana Șoșoacă este foarte bine informată, foarte bine pregătită și are un potențial mare. Șoșoacă nu are o structură de partid bine definită, nu are forța unei rețele de organizații și nu are nici șanse foarte mari să rezolve aceste probleme în timp util, mai ales în lipsa unor finanțări solide.

Laura Codruța Kovesi este dezavantajată și vulnerabilizată de trecutul său și mai ales de dosarul Black Cube.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background